Hyppää sisältöön
kukkaloistoa_koskitiella_2.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Juupajoen rotko on satumainen luontoelämys

Juupajoen rotko on noin 30 hehtaarin kokoinen luonnonsuojelualue. Se on luonnontilainen, jääkauden muovaama, jopa 30 metriä syvä rotkolaakso, jonka pohjalla virtaa joki. Alueella on kolme luontopolkua, joiden varrelta pääsee tutustumaan rotkon ainutlaatuiseen luontoon.

 ROTKON SILTA


Rotko on Juupajoen tunnetuin luonnonnähtävyys, eikä suotta. Astumalla parkkipaikalta johtavia rappusia alas rotkolaaksoon, tuntuu kuin astuisi toiseen maailmaan. Muun maailman melu jää taakse ja tilalle avautuu hiljaisuus, jonka rikkoo vain joen solina ja linnunlaulu. Rotkon raikas pienilmasto, rehevä lehtokasvillisuus ja mystinen tunnelma herättää kulkijan aistit ja mielikuvituksen henkiin.  Alueella huhutaan elelevän peikkoja, menninkäisiä, tonttuja ja muita myyttisiä olentoja.


Sijainti: Juupajoen Korkeakosken taajamassa.

Parkkipaikka: Koskitie 45, 35500 Korkeakoski.

Lisää parkkitilaa löytyy lyhyen kävelymatkan päässä:
Korkeakosken tori, Koskitie 55
Junapysäkki, Poikkikatu 6
Koskiportti, Koskitie 50

Opastus rotkolle kantateiltä 66 ja 58.  Rotko sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Juupajoen junaseisakkeelta, joten pääset luonnonsuojelualueelle kätevästi myös junalla matkustaen.

 

ESTEETÖN NÄKÖALAPAIKKA JA KOTALAAVU: Kesällä 2021 rotkoon on avattu uusi, esteetön näköalapaikka, jonka yhteydessä on esteetön kotalaavu. Tähän kohteeseen saapuville pysäköinti on liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella sallittu Juupajoen Pikkukirkon pihalla, osoitteessa Kirkkotie 15, 35500 Korkeakoski 

 

Tervetuloa Juupajoen rotkoon! 

 

 

Juupajoenrotkologotaustaton

 

Rotkon suosituimman sammalhahmon äänestyksen voitti syksyllä ylivoimaisella äänivyöryllä Kostia Juupa, rotkon vanhin asukas. Mikäli et päässyt äänestyksessä tutustumaan ehdokkaisiin tai et vielä ole vieraillut rotkossa, niin hahmoihin voi tutustua täällä.

 Kostia Juupa Rotkon suosituin 2021 -voittaja

Kostia Juupa, rotkon suosituin 2021 -äänestyksen voittaja

 

 

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00