talvimaisema_2.jpg
Copyright 2020 - Perusvarma Juupajoki -logo, linkki etusivulle
Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti Juupajoen kunnankirjasto on suljettu 17.3.2020 alkaen. Tällä tietoa sulku jatkuu 13.5.2020 asti.
 
Sulun aikana kirjasto palvelee asiakkaita etänä. Olemme tavoitettavissa sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sekä puhelimitse ma-pe klo 10-13, puh. 050 4324 020. PIKI-verkkokirjasto palvelee normaalisti osoitteessa https://piki.verkkokirjasto.fi/.
 
Kirjaston aineistoa ei sulun aikana valitettavasti voi palauttaa kirjastoon. Kaikkien asiakkaiden lainojen eräpäivät on automaattisesti siirretty touko-kesäkuulle, joten niitä ei ole tarpeen uusia ennen sulun päättymistä.
 
Varauksia ei sulkuaikana voi noutaa. Kirjasto säilyttää saapuneita varauksia niin, että varaus on noudettavissa kirjaston sulkuajan päättymisen jälkeen.
 
Sulun vuoksi asiakkaille mahdollisesti kertyviä myöhästymismaksuja ei peritä asiakkailta.

Juupajoen kirjastolla on monipuoliset e-palvelut, joita kirjastonystävän kannattaa nyt poikkeusolojen aikana hyödyntää!

Kirjaston e-palveluiden käyttö vaatii kirjautumisen kirjastokortilla (= kortissa olevan viivakoodin alta löytyvä numerosarja) ja salasanalla (= nelinumeroinen PIN-koodi). Jos sinulla ei ole PIN-koodia, ota yhteys kirjastoon (puh. 050 4324 020, ma-pe klo 10-13).

Kirjaston asiakkaiden käytössä on seuraavat e-palvelut:

 1. E-kirjat
 1. E-äänikirjat
 • Kotimaiset e-äänikirjat löydät Ellibs-palvelusta: https://www.ellibslibrary.com/piki/. Rajaa hakusi Ellibsin aloitusnäytöllä vain e-äänikirjoihin valitsemalla pudotusvalikosta E-äänikirjat.
 • Englanninkieliset e-äänikirjat löydät Overdrive-palvelusta: https://piki.overdrive.com/. Klikkaa Overdriven aloitusnäytöllä otsikkoa Aiheet ja sen jälkeen esiin tulevalta näytöltä otsikkoa Äänikirjat.
 • Vieraskielisiä kauno- ja tietokirjallisuuden klassikoita keskiajalta 1900-luvulle löydät Naxos Spoken Word Library -palvelusta: http://tampere.naxosspokenwordlibrary.com/
 1. Elokuvat
 • Kirjastokino-palvelu on käyttäjälle täysin ilmainen elokuvien suoratoistopalvelu. Kirjastokinosta löydät niin koti- kuin ulkomaisiakin elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja. Tarjontaa on myös lapsille. Elokuvia on helppo hakea tai selailla valmiista kategorioista. https://www.kirjastokino.fi/fi/
 1. E-musiikki
 1. E-aineiston käyttöön liittyvät mobiilisovellukset
 • Voit käyttää kaikkia kirjaston e-aineistoja selaimella, mutta Ellibsillä, Overdrivella ja Naxos Music Librarylla on myös kätevät mobiilisovellukset älypuhelinta ja tablettia varten!
 • Lataa sovellukset maksutta App Storesta tai Google Play -kaupasta:
  • Ellibsin mobiilisovelluksen löydät sovelluskaupoista nimellä Ellibs, mutta Overdriven mobiilisovellus on nimeltään Libby ja Naxos Music Library löytyy nimellä NML
 • Sovellukset toimivat Android- ja iOS-laitteilla

Haluatko lastesi kanssa lähettää viestin kolmenkymmenen vuoden päähän?

Juupajoen lasten ja nuorten aikakapseliin kerätään nyt opettajien johdolla tekstejä ja kuvia alakoululaisilta, mutta osallistumaan ovat tervetulleita myös muut lapset ja nuoret perheineen. Voit ottaa mallia alla olevasta aikakapseliviestistä tai kirjoittaa oman kirjeesi tulevaisuuteen. Lähetä valmis kirje kirjaston sähköpostiosoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kirjoitusaikaa on maalis-huhtikuu, jonka jälkeen aikakapseli suljetaan. Kapselia säilytetään kirjastossa, ja se avataan 22.2.2050.

Lataa tulostettava Aikakapseliviesti-tiedosto tästä.

 

VIESTI TULEVAISUUTEEN

Juupajoen kunnankirjasto on suljettu alkaen 17.3.2020 koronavirustilanteen vuoksi. Tiedotamme sulkuun liittyvistä käytännöistä (maksut, uusinnat, varaukset ym.) mahdollisimman pian.

Karjala muistoissa ja vuonna 2020 -kirjanäyttely Juupajoen kunnankirjastossa 9. - 22.3.2020 kirjaston aukioloaikoina.

Näyttelyn avajaiset järjestetään maanantaina 9.3.2020 alkaen klo 17.00. Luvassa on runonlausuntaa, musiikkia ja lauluja sekä Versowoodin työntekijöiden omakohtaisia tarinoita illan teemaan liittyen. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Järjestäjä: Juupajoen Karjala-Seura

Väinölän yhteisön Aseeton Suomi -taidenäyttely on avoinna Juupajoen kunnankirjastossa 2. - 31.3.2020 kirjaston aukioloaikoina. Esillä on seitsemän taiteilijan maalauksia ja veistoksia.

Näyttelyn päätteeksi ti 31.3. klo 17.00 yleisöluento "Uuden ajan ihminen". Vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Haiga on taidemuoto, joka yhdistää haikurunoa ja kuvaa. Variksen soolo -kirjan julkaisseet Rea Lehtonen ja Kiti Saarinen kertovat Juupajoen kirjastossa kirjastaan torstaina 13.2.2020 klo 17 - 18.

Tarjolla on kuvia, tekstejä ja haigatietoutta. Rento tilaisuus sopii kaikille kuvarunoista ja runokuvista kiinnostuneille.

Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Vuodenvaihteen pyhät vaikuttavat kirjaston aukioloaikoihin. Kirjaston aukioloajat poikkeavat normaalista seuraavina päivinä:

 • itsenäisyyspäivänä 6.12.2019 kirjasto on suljettu
 • maanantaina 23.12.2019 kirjasto on avoinna klo 10 - 15
 • 24. - 29.12.2019 kirjasto on suljettu
 • keskiviikkona 1.1.2020 kirjasto on suljettu
 • maanantaina 6.1.2020 kirjasto on suljettu

Uudistettu kirjastomme kerää asiakkailta palautetta kirjaston tiloista ja palveluista. Kirjaston kehittämiskysely on avoinna 13.11. - 11.12.2019, ja siihen vastataan anonyymisti. Voit vastata kyselyyn seuraamalla oheista linkkiä:

KIRJASTON KEHITTÄMISKYSELY SYKSY 2019

Kiitos, että autat meitä kehittämään yhteistä kirjastoamme!

Mitä mieltä olet uudistetusta kirjastostamme? Mitä kehittäisit kirjastossa edelleen?

Tule mukaan asiakasraatiin kehittämään kirjastoamme keskiviikkona 13.11.2019 alkaen klo 17.30! Luvassa on keskustelua ja yhdessä ideointia. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

2
3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00