koulukeskus.jpg
Copyright 2020 - Perusvarma Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Kirjasto on suljettu juhannusaattona, perjantaina 19.6.2020. Aurinkoista juhannusta!

Juupajoen kirjaston tilat avautuvat maanantaina 1.6.2020. Samalla jatkuu myös kirjastossa maaliskuussa koronasulun vuoksi kesken jääneen Karjala muistoissain ja vuonna 2020 -kirjanäyttelyn esilläoloaika. Juupajoen Karjala-Seuran järjestämä näyttely on jälleen nähtävillä Juupajoen kunnankirjastossa 1.-18.6.2020.
 
Aukiolo kirjaston aukioloaikojen mukaisesti maanantaisin klo 13-19 ja tiistaista perjantaihin klo 10-15. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Juupajoen kunnankirjasto avautuu asiakkaille maanantaina 1.6.2020 kesäaukioloaikoja noudattaen. Kirjasto on 1.6.-16.8. avoinna ma klo 13-19 ja ti-pe klo 10-15. La-su kirjasto on suljettu.

Juupajoen kunnankirjasto on suljettu helatorstaina 21.5.2020.

Hallitus linjasi 4.5.2020, että kirjastot saavat aloittaa kirjojen lainaamisen asiakkaille. Kirjastotilat saa kuitenkin avata vasta 1.6.2020.

Juupajoen kunnankirjasto aloittaa noutolainauksen maanantaina 11.5.2020 klo 13 seuraavasti:

 • etukäteen varatut kirjat ovat noudettavissa kirjastosta ma–pe klo 13–17
 • aineistoa voi varata myös puhelimitse ma–pe klo 10–13, puh. 050 4324020, tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 • verkkokirjastossa varatusta aineistosta tulee asiakkaalle noutoilmoitus tavalliseen tapaan
 • toivomme että perheenjäsenet tai muut auttavat henkilöt hakisivat luettavaa ikäihmisille ja muille riskiryhmiin kuuluville
 • Huom! Noutolainaus on ainoa kirjaston tiloissa järjestettävä palvelu 11.–31.5.2020. Tällä aikavälillä varsinainen kirjastosali, lehtilukusali, WC:t ja tietokonepisteet eivät ole asiakkaiden käytössä.

 

Turvallisuusohjeet

 • kirjastossa asioitaessa noudatetaan turvavälejä
 • turvavälien vuoksi kirjastotilassa voi olla vain muutama asiakas kerrallaan
 • noutolainaukseen tarvittava alue on rajattu. Kirjaston sisätiloihin ei saa jäädä tarpeettomasti oleskelemaan.
 • asiakkaita pyydetään huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniastaan kirjastossa asioidessaan. Kirjastossa on käsidesiä asiakkaille.
 • Älä asioi kirjastossa sairaana tai hengitystieinfektio-oireisena!

Valtioneuvosto linjasi 4.5.2020, että kirjastoaineiston uloslainaus sallitaan. Kirjastot kuitenkin avataan asiakkaille hallitusti vasta 1.6.2020. Aluehallintovirasto ohjeistaa kirjastoja lainaustoimintaan ja kirjastojen hallittuun avaamiseen liittyen tiistaina 5.5.2020.

Juupajoen kunnankirjaston aineiston lainaus alkaa jo toukokuussa - tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti Juupajoen kunnankirjasto on suljettu 17.3.2020 alkaen. Tällä tietoa sulku jatkuu 13.5.2020 asti.
 
Sulun aikana kirjasto palvelee asiakkaita etänä. Olemme tavoitettavissa sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sekä puhelimitse ma-pe klo 10-13, puh. 050 4324 020. PIKI-verkkokirjasto palvelee normaalisti osoitteessa https://piki.verkkokirjasto.fi/.
 
Kirjaston aineistoa ei sulun aikana valitettavasti voi palauttaa kirjastoon. Kaikkien asiakkaiden lainojen eräpäivät on automaattisesti siirretty touko-kesäkuulle, joten niitä ei ole tarpeen uusia ennen sulun päättymistä.
 
Varauksia ei sulkuaikana voi noutaa. Kirjasto säilyttää saapuneita varauksia niin, että varaus on noudettavissa kirjaston sulkuajan päättymisen jälkeen.
 
Sulun vuoksi asiakkaille mahdollisesti kertyviä myöhästymismaksuja ei peritä asiakkailta.

Juupajoen kirjastolla on monipuoliset e-palvelut, joita kirjastonystävän kannattaa nyt poikkeusolojen aikana hyödyntää!

Kirjaston e-palveluiden käyttö vaatii kirjautumisen kirjastokortilla (= kortissa olevan viivakoodin alta löytyvä numerosarja) ja salasanalla (= nelinumeroinen PIN-koodi). Jos sinulla ei ole PIN-koodia, ota yhteys kirjastoon (puh. 050 4324 020, ma-pe klo 10-13).

Kirjaston asiakkaiden käytössä on seuraavat e-palvelut:

 1. E-kirjat
 1. E-äänikirjat
 • Kotimaiset e-äänikirjat löydät Ellibs-palvelusta: https://www.ellibslibrary.com/piki/. Rajaa hakusi Ellibsin aloitusnäytöllä vain e-äänikirjoihin valitsemalla pudotusvalikosta E-äänikirjat.
 • Englanninkieliset e-äänikirjat löydät Overdrive-palvelusta: https://piki.overdrive.com/. Klikkaa Overdriven aloitusnäytöllä otsikkoa Aiheet ja sen jälkeen esiin tulevalta näytöltä otsikkoa Äänikirjat.
 • Vieraskielisiä kauno- ja tietokirjallisuuden klassikoita keskiajalta 1900-luvulle löydät Naxos Spoken Word Library -palvelusta: http://tampere.naxosspokenwordlibrary.com/
 1. Elokuvat
 • Kirjastokino-palvelu on käyttäjälle täysin ilmainen elokuvien suoratoistopalvelu. Kirjastokinosta löydät niin koti- kuin ulkomaisiakin elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja. Tarjontaa on myös lapsille. Elokuvia on helppo hakea tai selailla valmiista kategorioista. https://www.kirjastokino.fi/fi/
 1. E-musiikki
 1. E-aineiston käyttöön liittyvät mobiilisovellukset
 • Voit käyttää kaikkia kirjaston e-aineistoja selaimella, mutta Ellibsillä, Overdrivella ja Naxos Music Librarylla on myös kätevät mobiilisovellukset älypuhelinta ja tablettia varten!
 • Lataa sovellukset maksutta App Storesta tai Google Play -kaupasta:
  • Ellibsin mobiilisovelluksen löydät sovelluskaupoista nimellä Ellibs, mutta Overdriven mobiilisovellus on nimeltään Libby ja Naxos Music Library löytyy nimellä NML
 • Sovellukset toimivat Android- ja iOS-laitteilla

Haluatko lastesi kanssa lähettää viestin kolmenkymmenen vuoden päähän?

Juupajoen lasten ja nuorten aikakapseliin kerätään nyt opettajien johdolla tekstejä ja kuvia alakoululaisilta, mutta osallistumaan ovat tervetulleita myös muut lapset ja nuoret perheineen. Voit ottaa mallia alla olevasta aikakapseliviestistä tai kirjoittaa oman kirjeesi tulevaisuuteen. Lähetä valmis kirje kirjaston sähköpostiosoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kirjoitusaikaa on maalis-huhtikuu, jonka jälkeen aikakapseli suljetaan. Kapselia säilytetään kirjastossa, ja se avataan 22.2.2050.

Lataa tulostettava Aikakapseliviesti-tiedosto tästä.

 

VIESTI TULEVAISUUTEEN

Juupajoen kunnankirjasto on suljettu alkaen 17.3.2020 koronavirustilanteen vuoksi. Tiedotamme sulkuun liittyvistä käytännöistä (maksut, uusinnat, varaukset ym.) mahdollisimman pian.

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

2
3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00