Hyppää sisältöön
kaislikko.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle
 
JUUPAJOEN KUNNAN KERHOTOIMINTA syksy 2022- kevät 2023
 

Juupajoen kunnassa on jälleen monipuolinen tarjonta lasten ja nuorten kerhotoimintaa.

Juupajoki on mukana valtakunnallisessa Harrastamisen Suomen malli -hankkeessa, jonka tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle Suomen koululaiselle harrastusmahdollisuus koulupäivän yhteydessä. Juupajoen HSM -hanke kulkee nimellä Harrastushässäkkä. Hankkeen kerhot tukevat kunnassa jo olevaa, monipuolista kunnan, yhdistysten ja Oriveden seudun kansalaisopiston (OSKO) harrastustoimintaa. Kerhosisältöjä on koottu lasten ja nuorten toiveiden pohjalta ja tämän vuoden tarjontaa on keskitetty Harrastushässäkän alle.

Jotta harrastus saadaan tarjolle, on monen asian loksahdettava kohdilleen. Ensin huomioidaan lasten ja nuorten toiveet siitä, että mitä harrastusta lähdetään kokoamaan. Sitten etsimme kullekin lajille ohjaajan. Tämän jälkeen alkaa palapeli, jossa pyritään sovittamaan yhteen ohjaajan, harrastuksessa käytettävien tilojen ja lukujärjestysten aikataulut yhteen mahdollisuuksien mukaan. Ja tämän jälkeen tarvitaan vielä ne lapset ja nuoret mukaan toimintaan 😊.

Harrastamisen Suomen mallin rahoitus on tälle lukuvuodelle selvästi viime vuotta vähäisempää, jonka johdosta kerhotarjontaakin on keskitetty suurimman suosion saaneisiin kerhoihin.

Kaikki Harrastushässäkän kerhot ovat osallistujille maksuttomia.

Kerhoja järjestetään eskareille – 9 -luokkalaisille Kopsamon koululla osoitteessa Aakkosentie 14, Koulukeskuksella osoitteessa Koulutie 1 ja uudella Vapaa-aikatalolla osoitteessa Kirkkotie 1.

Kerhokoordinaattorina toimii Juupajoen vapaa-aikakoordinaattori Moona Räty, jolta saatte tarvittaessa lisätietoja:

Moona Räty, 040 774 6443, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Wilman kautta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Nyt kaikki mukaan harrastamaan! 💛

 

HARRASTUSHÄSSÄKKÄ - KERHOT

Ilmoittautuminen suoraan ohjaajalle viimeistään ma 29.8.2022! Osallistujaminimi 4 hlöä ellei toisin mainita, maksimi vaihtelee kerhon mukaan.

 

Parkour

Koulukeskus (kokoontuminen liikuntahallilla)
3. – 6. -luokkalaisille
Keskiviikkoisin klo 14.30 – 16, vk 36-49 (poislukien vk 42) ja vk 3-20 (poislukien vk 9)

Kerhoa toteutetaan Parkour Akatemian Loikkakopla -virtuaalikurssin avulla liikunnanopettajan ohjauksessa. Loikkakopla -kerhoa toteutetaan syys- ja kevätlukukauden kurssein, ja tueksi (sekä jatkoa ajatellen) otetaan Parkourpolku -työkirjat oman edistymisen seurantaan ja motivointiin. Kerho hyödyntää koulukeskuksen liikuntasalia ja koulukeskuksen pihan parkour -kenttää. Viikolla 45 liikuntasalissa on muuta toimintaa, joten silloin kerhokerta toteutuu ulkosalla.

Ohjaajana: Niko Oksa              Ilm. tekstiviestillä 040 545 4875  (tavoittaa myös Wilman kautta)

Kopsamolla ei toistaiseksi ole parcouria ohjaajaresurssista johtuen.

 

Pelisuunnittelu ja koodaus

Koulukeskus (yläkoulurakennus, 2.krs, atk-luokka)
3. – 9. -luokkalaisille
Maanantaisin klo 14.30 – 15.30, vk 36-49 (poislukien vk 42) ja vk 3-20 (poislukien vk 9)

Koodauskerhossa perehdytään koodauksen ja pelien tekemisen perusasioihin. Kerhossa opitaan muun muassa piirtämään koodin avulla kuvioita sekä liikuttelemaan hahmoja. Kerhossa myös tehdään pelejä ja ohjelmoidaan robotteja! Pelien tekemiseen ja koodaukseen lähdetään tutustumaan aivan alkutekijöistä saakka, joten aiempi kokemus koodauksesta ei ole tarpeen.

Käytössä on koulukeskuksen atk-luokka ja sen tietokoneet. Kerhossa tehtäviä harjoituksia ja pelejä voi kuitenkin tehdä myös omalla koneella ja esimerkiksi jatkaa kotona omalla tietokoneella, jos niin haluaa.

Ohjaajana: Jukka Ruostila       044 3611 701, ilmoittautuminen tekstiviestillä ohjaajalle

 

Animaatiopaja

Vapaa-aikatalo (Nuokkari)

3. – 9. -luokkalaisille
Maanantaisin klo 16 – 17, vk 36-49 (poislukien vk 42) ja vk 3-20 (poislukien vk 9)

Animaatiopajassa tutustutaan animaation tekemiseen! Kerhossa opetellaan stop motion -animaatiotekniikkaa ja tarinan kerrontaa mm. pahvihahmoilla, muovailuvahalla ja legoilla.

Esimerkiksi pahvianimaatiossa piirretään ensin oma hahmo paperille ja leikataan se animoitaviksi paloiksi (pää, kädet, jalat jne.). Tämän jälkeen hahmoja animoidaan puhelimen kameran avulla ja laitetaan ne liikkumaan. Samalla tavalla perehdytään myös muovailuvaha- ja legoanimaatioihin.

Kun perusasiat on opeteltu, suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä omia lyhyitä animaatioelokuvia!

Animaatiopajassa hyödynnetään ilmaista omalle puhelimelle tai padille ladattavaa StopMotion Studio -sovellusta. Näin halukkaat voivat tehdä animaatiota myös kotona. Oma puhelin tai padi ei ole kuitenkaan täysin välttämätön.

Ohjaajana: Jukka Ruostila       044 3611 701, ilmoittautuminen tekstiviestillä ohjaajalle

 

Monen lajin liikuntakerho x 2

PÄIVITYS 15.9.2022: Uusi ryhmä saatu keskiviikolle Kopsamolle. Vapaita paikkoja voi tiedustella vapaa-aikakoordinaattorilta.

Kopsamon koulu TÄYNNÄ! Etsimme parhaillaan ohjaajaa toisen ryhmän perustamista varten.
0 – 2. -luokkalaisille
Tiistaisin klo 13 – 14.30 vk 36-48 (poislukien vk 42) ja vk 3-20 (poislukien vk 9). Muista mahdollisista poikkeuksista ilmoitetaan erikseen.
 
Koulukeskus (liikuntahalli)
3. – 6. -luokkalaisille
Tiistaisin klo 14.45 – 16.15 vk 36-48 (poislukien vk 42) ja vk 3-20 (poislukien vk 9). Muista mahdollisista poikkeuksista ilmoitetaan erikseen.

Kerhoissa harrastetaan vanhoja tuttuja liikuntalajeja sisällä ja ulkona kausiluonteisesti, sekä tutustutaan uusiin lajeihin, joihin ei pienessä kunnassa muuten ole mahdollisuutta.

Kerhoja toteutetaan osallistujien toiveet huomioiden. Lukuvuoden aikana toteutetaan myös retkiä eri lajikokeiluihin. Retket voivat olla myös kahden eri ikäryhmäkerhon yhteisiä.

Ohjaajana: Leevi Lehto (Ilmoittautumiset tekstiviestillä Moona Rädylle, 040 774 6443 tai Wilman kautta)

 

Kädentaidot

Koulukeskus (yläkoulurakennus, 1.krs, teknisen työn luokka)
3. – 6. -luokkalaisille
Torstaisin klo 14.30 – 16 vk 36-49 (poislukien vk 42) ja vk 3-19 (poislukien vk 9)

Tutustutaan erilaisiin materiaaleihin laajasti eri tekniikoita hyödyntäen (kovat ja pehmeät materiaalit, käytössä koulukeskuksen puutyö- ja tekstiilityöluokat). Pyritään laajentamaan kädentaitojen osaamista myös uusimpien teknologioiden avulla (mm. ohjelmoitavat mikropiirit jne.) Opetus on oppilaslähtöistä, yksilölliset toiveet huomioiden.

Ohjaajana: Niko Oksa              tekstiviestillä 040 545 4875 (tavoittaa myös Wilman kautta)

 

Köksäkööri

Vapaa-aikatalo (Nuokkari)

3.lk ylöspäin

Torstaisin klo 15.30 – 17.30, vk 36-49 (poislukien vk 42) ja vk 3-19 (poislukien vk 9)

 

Nuokkarin omassa kokkailukerhossa valmistetaan porukalla tuttuja ja erikoisempiakin ruokia, sekä voidaan järjestää pop up -ravintolatoimintaa.

Ohjaajana: Piritta Pasuri         044 4138 212 (tavoittaa myös Wilman kautta)

 

Kuviskerho

Koulukeskus (rivitalo, kuvaamataidon luokka)

4. – 9. -luokkalaisille

Maanantaisin klo 14.30-16.00, kerhon aloitusviikko ja tarkempi sisältö selviää ilmoittautumisen yhteydessä suoraan ohjaajalta. Huom: ei kerhoa viikolla 42 ja 9. Kerho toteutetaan yhteistyössä 4H:n kanssa.

Ohjaajana: Anne Ylä-Viteli      050 572 1574 (tavoittaa myös Wilman kautta)

   

MUUT KERHOT:

Eräkerho

Koulukeskus (yläkoulurakennus, biologian luokka)

5.- 9.lk (Huom: kerhoon voivat osallistua myös aikuiset omakustanteisesti. Oppilaille maksuton.)

Keskiviikkoisin klo 14.45-15.45, vk 44-49 ja vk 3-8

Eräkerho on metsästäjätutkintoon valmentava, paikallisen riistanhoitoyhdistyksen kanssa yhteistyössä toteutettava kerho. Metsästäjätutkinto on kirjallinen koe, jonka halukkaat voivat eräkerhon jälkeen suorittaa (sovitaan erikseen ohjaajan kanssa).

Kerhossa perehdytään monipuolisesti metsästyksen eri aiheisiin. Tutuksi tulevat mm. eri pyyntivälineet ja -menetelmät, aseen turvallinen käsittely ja kuljetus, metsästyslaki sekä riistalajien tunnistaminen.

Kerho voidaan toteuttaa, mikäli osallistujia on vähintään 5. Kurssille voidaan ottaa myös aikuisia omakustanteisesti, jolloin kerhon (12h) hinta on yht. 20€/osallistuja sekä metsästäjätutkinto halukkaille 20€ (plus mahdolliset opintomateriaalit). Ohjeet maksun suorittamiseen saa ensimmäisellä kerhokerralla ohjaajalta.

Eräkerhon 12 kokoontumiskerran lisäksi voidaan innokkuuden mukaan pyrkiä järjestämään lisäkertoja esim. laseraseisiin, suunnistukseen, jousiammuntaan tai metsästyskoiriin liittyen.

Ohjaaja: Reijo Leinonen     Ilmoittautuminen syyskuun loppuun mennessä tekstiviestillä Ronja Kiviaholle,

040 774 6443 tai Wilman kautta.

 

Kokemuskerho

Mitä sinä, lapsi tai nuori, haluaisit kokea? Yksin tai yhdessä, koko luokan kanssa tai oman aikuisen seurassa?

Haluaisitko käydä jossain? Esim. teatterissa, uimahallissa, Vakoilumuseossa tai keilaamassa?

Haluaisitko joskus kokeilla, miltä tuntuu hengittää sukelluslaitteilla veden alla, vierailla TV-ohjelman nauhoituksissa tai keskustella stunt-näyttelijän kanssa? Tai haluaisitko olla hetken joku ihan muu: pukeutua puvustamon vaatteisiin ja saada muistoksi valokuvan valitsemallasi taustalla?

Vai olisiko hyvä saada lisäoppia johonkin taitoon? Mikä taito olisi kiva osata? Nuotion teko ja vaahtokarkin paisto? Väittelytaidot? Mopon maalaus? Sirkustemppu? Muutama korttipeli, joiden parissa viettää aikaa porukalla? Illanvieton järjestäminen? Arjen rytmi kohdilleen?

Kaipaatko kokemusta toisesta kulttuurista tai vastauksen johonkin kysymykseen?

Kerhossa ei ole valmista runkoa eikä tiettyä toteutusajankohtaa, vaan kerhokertoja voidaan lähteä järjestämään kenen tahansa idean pohjalta mahdollisuuksien mukaan. Yllä olevat ovat todella vain esimerkkejä inspiraatiota herättelemään 😊.

On toiveesi iso tai pieni, kerro se meille. Kokemuskerhon tarkoitus on mahdollistaa pieniä ja suuria kokemuksia, pienemmille ja suuremmille koululaisille.

Osaan toiminnoista voi olla pieni omavastuu. Ohjaajat vaihtelevat toiminnon mukaan.

Ideoita voi laittaa Wilmalla tai puhelimitse: Lea Nurminen 050 511 2836 ja Moona Räty 040 7746 443

LOPUKSI

Muistathan, että harrastustarjontaa tuotetaan myös yhteistyössä OSKOn kanssa. Esim. nuorille on tarjolla oma nuorten teatteriryhmä (ilman esiintymispakkoa 😉) OSKOn kurssina, kun kunnan Oma Teatteri on ollut tauolla. OSKOn kursseille ilmoittautuminen on jo käynnissä ja kurssiopas on jaettu koteihin. Niitä löytyy myös kirjastolta ja virastotalolta. Tarjonta on nähtävillä myös verkossa: https://orivesi.fi/wp-content/uploads/2022/07/Osko_opinto-opas2022-23.pdf. OSKOn tarjonnasta osa on maksutonta ja osa maksullista, kuitenkin aina edullista.

Tule mukaan koittamaan uutta tai vanhaa harrastusta! Yhdessä on mukava viettää vapaa-aikaa.

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00