Hyppää sisältöön
koulukeskus.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Katrina printti f 1

 

 

Juupajoen ja Ruoveden kunnat sekä Oriveden kaupunki järjestää kulttuurisena kuntayhteistyönä yhteisen teatteriretken Tampereelle pe 24.3.2023. Teatterimatkan hinta (sis. lipun ja matkat): peruslippu/eläkeläiset 48€ alle 25-vuotiaat ja opiskelijat 44 €.

Bussikuljetus:
17:00 Ruovesi, Osuuspankki (Ruovedentie 13)
17:30 Juupajoki, kunnanvirasto (Koskitie 50)
17:45 Orivesi, K-Supermarket (Aihtiantie 10)
18:30 Tampere, Työväenteatteri
Esitys alkaa klo 19. Kesto 2 h 50 min sis. väliajan.
Paluumatka päinvastaisesti päättyen klo 23:00 Ruovedelle.

Sitovat ilmoittautumiset ja mahdolliset kysymykset 28.2.2023 mennessä Juupajoen vapaa-aikakoordinaattorille, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040- 774 6443.
Maksu Juupajoen kunnan tilille pe 16.3.2022 mennessä, maksuohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä.


Karhean kaunis rakkaustarina 

Ahvenanmaa satakunta vuotta sitten.
Nuori Katrina jättää turvallisen kotinsa Pohjanmaalla ja lähtee Johanin matkaan, haluaa luottaa hurmaavaan suupalttiin. Talollisen tyttärestä merimiehen muijaksi, lapsikatras jaloissa, leipäjauhot tiukassa. Ja silti: katseessa voima ja usko omaan itseensä. Vaatimaton elämä näyttäytyy merkityksellisenä ja suurenmoisena.

Kertomus vahvasta naisesta, ylpeydestä, jääräpäisyydestä ja oikeudentunnosta, mutta myös sopeutumisesta ja rakkaudesta perheeseen. Perheeseen, jossa aikuistuvat lapset etsivät onneaan ja oikeuksiaan pienen mökin seinät ryskyen.

Kyläyhteisöstä, jossa isot isännät ja pienet torpparit elävät eri todellisuudessa. Tilanteista, joita maustaa usein hienovarainen huumori. Ihmisistä, jotka ovat monimutkaisia, raivostuttavia ja aivan ihania.

Kun Katrina ilmestyi 1936, siitä tuli valtava menestys ympäri maailmaa: Se käännettiin yli 20 kielelle ja Akatemian ruotsalaiset jäsenet ehdottivat Salmiselle kolmena vuonna Nobel-palkintoa.

Meillä hänen tyyliään verrattiin myöhemmin Ilmari Kiannon ja Väinö Linnan kerrontaan.

Sally Salmisen pikkuserkku Anni Blomqvist on Katrinansa lukenut, Myrskyluoto-sarja hengittää samaa meri-ilmaa hyvin erilaisin vivahtein.

Dramatisoinnin pohjana on Juha Hurmeen uusi suomennos vuodelta 2018.

Näytelmän ohjaaja Johanna Freundlich on ennen valmistumistaan Teatterikorkeakoulusta opiskellut stipendioppilaana New York University Tisch School of the Arts:issa. Hän on ohjannut teatteria mm. Kansallisteatterissa, Turun kaupunginteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa, Kom-teatterissa ja Ryhmäteatterissa. Oopperaa hän on ohjannut mm. Kansallisoopperassa, Savonlinnan oopperajuhlilla ja Sibelius-Akatemiassa. Ulkomailla hänen töitään on ollut mm. “Rikos ja rangaistus” Dostojevski-teatterissa Veliky Novgorodissa. Freundlich on toiminut Tampereen teatterikesän johtotroikassa. Hänen ohjauksensa “Angels in America” voitti Vuoden teatteriteon Ester-palkinnon ja hän on saanut Wagner- yhdistyksen Bayreuth-stipendin. (Tampereen Työväen Teatteri).

Lisätietoja esityksestä Tampereen Työväen Teatterin sivuilta tästä linkistä: tekijät ja näyttelijät

Esityksen käsiohjelma avaa tästä linkistä: käsiohjelma

Juupajoen kunta järjestää teatteriesityksen perheen pienimmille torstaina 16.2. klo 10 vapaa-aikatalolla, Kirkkotie 1, Korkeakoski.

Esitys on osa Lasten Pirkkaset- lastenkulttuurikuukautta.

Esityksessä Ruuti-klovnin matkalaukusta aukeaa mitä ihmeellisempiä matkatarinoita. Tarinoita säestää eri kulttuurien musiikki ja ne esitetään käyttäen avuksi sirkuksesta ja teatterista tuttuja elementtejä, kuten jongleerausta ja esineteatteria. Ruuti-klovni kertoo lapsille matkoistaan eri maailman kolkkiin ja kuvailee minkälaisia asioita, makuja ja tunnelmia hän matkoillaan kohtasi. Ja ennen kaikkea, mikä ihmetytti eniten.

Esitys on osallistava ja keskusteluttaa myös lapsia. Esitys toteutetaan klovnerian hengessä ja siten voi myös naurattaa lapsia. Ehkä Ruuti-klovni ei ole välttynyt kommelluksilta matkoillaan? Esityksessä käsitellään eri maanosien ja kulttuurien erityispiirteitä asiantuntevalla tavalla, faktat tarkistaen ja stereotypisointia välttäen. Ruuti-klovni kertoo lähinnä paikoista, joissa on todella käynyt. Matkalaukusta löytyy kohteita, jotka sijaitsevat Suomessa, Euroopassa, Afrikassa tai Aasiassa.

Esitys on maksuton. Kesto n. 25 min.

Lisätietoja: Moona Räty, vapaa-aikakoordinaattori, p. 040-774 6443

Tervetuloa vapaa-aikatalolle tapaninpäivänä 26.12.2022 klo 12 kitarakonserttiin

Suuret klassikot soolokitaralla -konsertissa fingerstyle -kitaristi Tomi Paldaniuksen ohjelmistossa kuullaan mm. Queenin, Santanan, Ennio Morriconen ja Sibeliuksen rakastettuja kappaleita. Muutama jouluklassikkokin kuullaan mausteena tässä tapaninpäivän hienossa konsertissa. Paldaniuksen konsertit ovat keränneet kiitosta niin konserttien välittömän tunnelman kuin taidokkaan soiton johdosta.

Konsertin kesto noin 1 tunti. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja tarjolla on myös kahvit ja pientä suolapalaa! Tilaisuuden järjestää Juupajoen kunta.

Lisätiedot Juupajoen kunnan vapaa-aikakoordinaattorilta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

tomi.paldanius.kuva.2.jpg

 

 

 

 

 

MINÄ SEN TEIN -taidenäyttelyn avajaiset Juupajoen kunnankirjastolla 5.12. klo 17.

Esillä OSKOn Kuvataidetta aikuisille-ryhmän teoksia. Vapaa pääsy, tervetuloa! Näyttelyaika joulu-tammikuussa kirjaston aukioloaikoina.


Tietoisku kulttuurikaveritoiminnasta kahvin ja viinerien kera klo 17.30-18 vapaa-aikatalon puolella.

Tule kuulemaan Juupajoen kunnan kulttuurikaveritoiminnasta! Toiminta on tarkoitettu kaikille, jotka kokevat kaipaavansa kulttuurikaverin seuraa, innostusta tai apua lähteäkseen kulttuuritapahtumiin. Ja kaikille, joita kiinnostaisi kulttuurikaverina toimiminen. Jo yli 20 kunnassa kulttuurikavereina toimivat tavalliset kuntalaiset, joille satunnainen vapaaehtoistyö ja kulttuuri ovat sydäntä lähellä.


Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja vapaa-aikakoordinaattoriltamme Ronjalta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Kiertävä esiintyjä Juupajoella*

 

Lastenteatteriesitys ”Salaisia asukkaita”

Vapaa-aikatalolla (Kirkkotie 1, Nuokkarin pääty)

Pe 25.2. klo 9.30

Päiväkotilaisille + VAPAA PÄÄSY LAPSIPERHEILLE

Vuorovaikutteinen, leikkisä, tunnetaitoja virittelevä esitys satumetsässä kasvavasta puusta, jonka asukkaat tarvitsevat apua uskaltautuakseen vuorovaikutukseen ja löytääkseen kukin omat supervoimansa.

Esityksen kesto: 35 minuuttia

Kohdetyhmä: noin 3–10 v

Esiintyjänä: Veera Degerholm

 

Lastenteatteriesitys ”Salaisia asukkaita”

Pe 25.2. klo 11 Pienten lasten koululla

0 – 2 -luokkalaisille

 

”Supervoimaa” -työpaja

Pe 25.2. klo 12 Pienten lasten koululla

0 – 2 -luokkalaisille

Työpajassa luodaan katse omaan sisimpään ja omiin supervoimiin.

Työtapoina toimivat keskustelu, fyysinen mielikuvitusmatka musiikin tahtiin tai mielikuvitusmatka paikallaan istuen.

Lopuksi osallistuja piirtää oman supervoimansa - antaa sille hahmon.

Työpajan kesto: n. 45 minuuttia.

DETTANI 3902 Degerholm 044 10x13

*mikäli koronarajoitukset estävät esitysten ja työpajan toteutumisen, tarjoamme ne striimattuina myöhemmin ilmoittamallamme tavalla

 

Esitykset ja työpajan tarjoaa

Juupajoen kunta/

Vapaa-aikapalvelut, varhaiskasvatus ja opetuspalvelut

 

Katso kaikki Lasten Pirkkaset -ohjelmat  osoitteesta: www.lastenpirkkaset.fi

Digi vaaka Pirkkaset22 1.2. 13.3.22

 

TEATTERIRETKI ON PERUTTU, KOSKA ILMOITTAUTUMISIA EI TULLUT. PYRIMME JÄRJESTÄMÄÄN UUDEN RETKEN MYÖHEMMIN KEVÄÄLLÄ, MIKÄLI KORONATILANNE HELPOTTAA.

Kotiopettajattaren romaani Tampereen Teatterissa 18.2.2022

Helmikuussa tehdään teatterimatka Tampereelle, tule mukaan! Teatterimatkan hinta (sis. lipun ja matkat): peruslippu 50 € , eläkeläiset 48 €, alle 25-vuotiaat tai opiskelijat 26 €. Sitovat ilmoittautumiset 14.1.2022. mennessä Juupajoen kunnanvirastoon: 03 377 5100. Maksu Juupajoen kunnan tilille pe 11.2.2022 mennessä, maksuohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Esitys alkaa klo 19. Kesto 2 h 35 min
Bussikuljetus: klo 17.20 Korkeakoski, Koskiportti, jonka jälkeen klo 17.40 Orivesi, Linja-autoasema.
Takaisin Orivedellä noin klo 22.40, Korkeakoskella n. klo 23
 
Järjestäjinä Juupajoen ja Oriveden kulttuuripalvelut. Lisätietoja: Henna Ruostila / 040 774 6443 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

Teatterimatka Tampereelle 

 

 

Christmas Jazz Duo Mariah Hortans & M Sandberg Juupajoella 25.11. klo 18

Mariah Hortans & M Sandberg Duo pysähtyy kiertueellaan myös Juupajoella. Tarjolla on tunnelmallista, rauhallista  ja rentouttavaa vocaljazzia, joka virittää mielen lähestyvään jouluun. Christmas Jazz -konsertti 25.11. klo 18 Juupajoen vapaa-aikatalolla, Kirkkotie 1, 35500 Korkeakoski. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

Konsertin ohjelmistossa: 

1. Go Tell It On The Mountain (J. Work/sov. M. Sandberg)

2. En etsi valtaa, loistoa (J. Sibelius/Z. Topelius/sov. M. Sandberg)

3. Sydämeeni joulun teen (K. Halonen/V. Salmi/sov. M. Sandberg)

4. Arkihuolesi kaikki heitä (L. Madetoja/A. Noponen/sov. M. Sandberg)

5. Dotter Sion (G.F. Händel/sov. M. Sandberg)

6. Tuikkikaa, oi joulun tähtöset (P.J. Hannikainen/E. Koponen/sov. M. Sandberg)

7. A Child Is Born (T. Jones/A. Wilder/sov. M. Sandberg)

8. Ave Maria (F. Schubert/V. Salmi/sov. M. Sandberg)

9. Ding Dong Merrily on High (Trad./G. Woodward/sov. M. Sandberg)

10.On hanget korkeat, nietokset (J. Sibelius/J. Joukahainen/sov. M. Sandberg)

11. Sylvian joululaulu (K. Collan/Z. Topelius/sov. M. Sandberg)

12.Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! (J. Styne/S. Cahn/sov. M. Sandberg)

13. Carol Of The Bells / What Child Is This? (M. Leontovych/P. Wilhousky/sov. M. Sandberg) (Trad./W. Dix/sov. M. Sandberg)

Samana iltana vapaa-aikatalon läheisyydessä myös Juupajoen joulunavajaiset klo 17-19 eli jazz-konsertin lisäksi kaikkea muutakin mukavaa. Joulunavaus alkaa Korkeakosken torilla klo 17 kunnanjohtajan ja yrittäjien joulutervehdyksellä sekä päiväkodin ja eskarin lasten lauluesityksellä. Joulupukki on luvannut vierailla torilla ja sen jälkeen kirjastolla klo 17:30-18, jolloin voit käydä ottamassa kivan yhteiskuvan joulupukin kanssa. Kirjastolla glögi- ja piparitarjoilu klo 17-19.  Varhaiskasvatuksen adventtikirkko Pikkukirkolla klo 18. Avoimet ovet seurakunnan Toivontuvalla, VPK:lla paloasemalla ja SPR:n kirpparilla. 

 

christmas jazz1

 Kuva: Christmas Jazz Duo

 

Lauantaina 25.9. klo 18-21 vietetään Juupajoen vapaa-aikatalon avajaisia.

Avoimet ovet, tervetuloa tutustumaan monipuolisiin uusiin tiloihin ja niiden tuomiin mahdollisuuksiin kuntalaisille. Osoite Kirkkotie 1, 35500 Korkeakoski. Kutsuvierastilaisuutta vietetään vapaa-aikatalolla klo 17.30. Tässä yhteydessä palkitaan myös juupajokelainen vuoden Lukuteko, joka on pirkanmaalaisten kirjastojen myöntämä palkinto lukemisen edistämisestä.

Myös kunnankirjasto on poikkeuksellisesti avoinna lauantai-iltana klo 18-21. Poikkea iltakävelyllä lainaamaan luettavaa tai tekemään löytöjä edullisista poistokirjoista. Vapaa-aikatalon ja rotkon parkkialueen läheisyydessä valotervehdykset syysillan hämärässä.

 

Tervetuloa Juupajoen vapaa-aikatalon avajaisiin

Viikonlopun tunnelmaan voit virittäytyä jo perjantaina argentiinalaisen tangon rytmeissä. Tango del Norten Piazzolla 100 -konsertti Juupajoen valtuustosalissa 24.9. klo 19-20. Liput tilaisuuteen 10 euroa. Ilmoittautumalla etukäteen varmistat paikkasi yleisössä, ennakkoilmoittautuminen numeroon 03-377 5100. Lisätietoja löydät täältä  

 

TDN Piazzolla png

 

Lauantaina ja sunnuntaina Lux Korkeakoski valaisee pimeneviä syysiltoja Walleniuksen Wapriikissa klo 19:30-23. Kaunista tehdasrakennusta kelpaa silloin ihailla ulkoapäin, mutta samalla kannattaa poiketa sisälle katsomaan Galleria WW:n uusimmat taidenäyttelyt. Vapaa pääsy. Osoite Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski. Lisätietoja löydät tapahtumajärjestäjän sivuilta täältä 

 

 

 

 

 

Aika: Pe 24.9.2021 klo 19 – 20

Paikka: Valtuustosali (Koskitie 50, Korkeakoski, yläkerta)

Liput: 10 € (alle kouluikäiset ilmaiseksi aikuisen mukana), maksetaan ovella.

Yleisömäärä: n. 30

 

Ilmoittautumalla etukäteen varmistat paikkasi:

Juupajoen kunta 03 377 5100 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 TDN Piazzolla promo png

Tango del norten Piazzolla 100-v. -konsertti on väliajaton, kestoltaan noin tunnin kokonaisuus, jossa kuullaan tangon suurmiehen, Astor Piazzollan suurimpia hittejä ja myös vähemmän tunnettuja teoksia, Suomen terävimpään kärkeen argentiinalaisen tangon saralla kuuluvan Tango del norten esittämänä.

Tango del norte on alansa ehdottomista huipuista koostuva yhtye, jonka taival on kymmenen vuotta sitten alkanut juuri Astor Piazzollan musiikista. Yhtyeellä on kiinteät siteet Astor Piazzollan musiikilliseen perintöön ja he ovat saaneet ensikäden oppia legendan lähipiiristä, Piazzollan kanssa soittaneilta muusikoilta.

Yhtyeen bandoneonisti, Sami Pirttilahti, voitti syksyllä 2018 maailman arvostetuimman bandoneonkilpailun, "Che Bandoneon", Vermontissa Yhdysvalloissa ja valittiin Suomen Harmonikkaliiton toimesta vuoden harmonikkataiteilijaksi 2020!

Kesällä 2021 duo Sami Pirttilahti & Ville Westergård voitti 2. palkinnon kansainvälisessä Piazzolla-kilpailussa: "Astor Piazzolla - Città di Trani", joka järjestettiin Italiasta käsin Astor Piazzollan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. 

Lisätietoja konsertista:
Vapaa-aikakoordinaattori Henna ruostila
040 774 6443 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Juupajoen Karjala-Seura järjestää muistitiedon tallennuskeruun. Kerro ja kirjoita isovanhemmistasi! 

 
Oletpa nuori tai vanha, ovatpa isovanhempasi vain kaukainen muisto tai elävät edelleen täyttä elämää, ota kynä käteesi tai istu tietokoneen ääreen ja kerro heistä. Mitä nimeä käytät heistä? Mitä muistat heistä? Mitä arvoja olet heiltä omaksunut? … Koronan takia monetkaan eivät voi tavata isovanhempiaan. Luodaan yhteys sanojen kautta. 
 
Tietoa muistitiedonkeruusta saa levittää vapaasti eteenpäin. Osallistuthan Sinäkin keruuseemme myös kertomalla aiheesta perheenjäsenillesi, naapureille ja muille tutuille! Toivomme runsaasi kirjoituksia ja äänitallenteita eri ikäisiltä muistelijoilta!
 
Lisätietoa projektista saat tästä linkistä
 
Ystävällisin terveisin
Taru Iivonen
Juupajoen Karjala-Seura
 

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi, jonka aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen paljon ympäri Pirkanmaata. Helmikuun ajan ohjelmaa on tarjolla sekä virtuaalisesti että paikan päällä 0–12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen.

Vuoden 2021 teema Käydään kylässä - etänä yhdessä kutsuu kaikkia virtuaalivierailulle Pirkanmaan eri kuntiin.  Ohjelmassa on mukana työpajoja, esityksiä ja konsertteja, joihin voi osallistua omalta kotisohvalta.  Virtuaalinen vierailu on luvassa erityisesti kuntien omissa Käydään kylässä -tapahtumissa, joissa kutsutaan kaikki pirkanmaalaiset lapset virtuaalivierailulle.  Perinteisesti mukana on myös ohjelmaa, johon voi osallistua paikan päällä rajoitusten sallimissa rajoissa. 

Juupajoelta ohjelmaan osallistuu Lasten ja nuorten Oma-Teatteri esityksellään "Leikitään teatteria!" tiistaina 23.2.

Esitykseen pääset suoraan tästä linkistä: "Leikitään teatteria!"

 

Tutustu ohjelmaan osoitteessa www.lastenpirkkaset.fi
Huom. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Yhteisellä lastenkulttuurifestivaalilla tuodaan esiin Pirkanmaan eri kunnissa toteutettavaa lastenkulttuurityötä. Mukana ovat tänä vuonna Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Sastamala, Tampere, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Suurin osa ohjelmasta on maksutonta.

Lasten Pirkkasia suunnitellaan ja kehitetään Pirkkaset-työryhmässä, joka koostuu kuntien kulttuurivastaavista, ja jota vetää Tampereen kaupunki.

FB Pirkkaset

Seuraa juhlajulkaisuja tästä linkistä: https://www.facebook.com/Juupajoki
 
Ohjelma pävittyy kunnan facebook -sivustolle seuraavan aikataulun mukaan:

Klo 12              Itsenäisyyspäivän puhe: Sirkka-Liisa Oikari

Klo 12.10         Juupajoelle - laulun 2020 versio (musiikkivideo)

Klo 12.20         Juupajoen päiväkotilaisten lipunnosto ja laululeikki

klo 12.30         Pienten lasten koulun oppilaiden laulu ja taideteoksia

Klo 12.40         Koulukeskuksen oppilaiden kuva- ja musiikkiesitys

Klo 12.50         Juupakodin asukkaan itsenäisyyspäivätervehdys

Klo 13               Laulun Lumo -kuoro esiintyy

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelusta ei toteuteta perinteiseen tapaan kirkossa koronarajoitusten vuoksi. Perinteisen juhlajumalanpalveluksen sijaan 6.12.2020 klo 10 Juupajoen sankarihaudalla pidetään kenttähartaus ja seppeleen laskut.
 
Itsenäisyyspäiväjuliste2020
 
Lisätietoja:
 
Henna Ruostila
vapaa-aikakoordinaattori
Juupajoen kunta
040 774 6443
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
 

Perinteisen Juupajoki-päivän juhlan siirtyessä tänä vuonna syksyyn, Juupajoen kunta ja Juupajoki-seura toivottavat hyvää Juupajoki-päivää kotiseutulaulumme sävelin.

Juupajoelle -laulu modernisoitiin 2020 -luvun musiikkityyliin Juupajoki-seuran tilauksesta, ja musiikkivideo siihen tehtiin kulttuuritoimen ja koulukeskuksen oppilaiden ja opettajien yhteistyönä keväällä 2020 etäkoulun aikana.

Toivomme kaikille Juupajoen kuntalaisille iloisia ja aurinkoisia kesäpäiviä rakkaissa maisemissamme!

Juupajoelle 2020.mp4 snapshot 00.06.000

Linkki videoon:

https://youtu.be/vnasF3SrEUw

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00