Hyppää sisältöön
kaislikko.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Juupajoen kirjastossa järjestetään tavarakeräys Ukrainan hyväksi 7.-27.3.2023. Avuntarve Ukrainassa on hyvin konkreettinen, joten keräykseen toivotaan vain tietyn toivelistan mukaisia tuotteita:

 • fleecevaatteita
 • hygieniatarvikkeita
 • hyvin säilyviä elintarvikkeita
 • lämpöalusvaatteita
 • lämpösaappaita
 • makuupusseja

Laajemman listan kerättävistä tuotteista sekä lisätietoa keräyksestä saat kirjastosta. Huom! Emme ota vastaan keräystoivelistan ulkopuolisia lahjoituksia.

Kirjasto ottaa tavaralahjoituksia vastaan asiakaspalveluaikana ma & ke klo 13-19 ja ti, to & pe klo 10-15. Kerätyt tuotteet luovutetaan Trypilska Sitš –hyväntekeväisyysjärjestön kanssa yhteistyötä tekeville vapaaehtoisille, jotka kuljettavat lahjoitukset Ukrainaan. Ukrainassa hyväntekeväisyysjärjestö jakaa lahjoitukset niitä tarvitseville.

Kiitos avustasi!

Kirjaston asiakaspalvelu on suljettu Tapaninpäivänä 26.12.2022 ja loppiaisena 6.1.2023. Omatoimikirjasto on näinä päivinä avoinna klo 8-16.

Itsenäisyyspäivänä kirjaston asiakaspalvelu on suljettu, mutta omatoimikirjasto palvelee klo 8-16. Asiakaspalvelu palvelee normaalisti taas keskiviikkona 7.12.

My Self-Made Wings - kuvia ja runoja yhdessäolosta ja yksinäisyydestä; sairaudesta, menettämisestä, rakkaudesta ja kaipuusta. Maalaukset Ina Jaakkolan, runot Rea Lehtosen ja Kiti Saarisen, valokuvat Kiti Saarisen. Näyttely on esillä Juupajoen kirjastossa 12.10.-30.11.2022 kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

Näyttelyn avajaiset keskiviikkona 12.10.2022 klo 17 alkaen. Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan tekijöiden kanssa!

My Self-Made Wings

Tietokirjailija Marja-Liisa Sarkki vierailee kirjastossamme tiistaina 27.9. klo 18. Hän kertoo teoksistaan Elämää ja unelmia jälleenrakennusajan Suomessa ja Savupirtistä salonkeihin - Tarina suvusta Suomea rakentamassa.

Tervetuloa kuulemaan sukutarinoita, jotka kertovat niin Juupajoesta kuin Suomesta laajemminkin!

 

Kirjailijavierailu Sarkki

Kirjasto on suljettu juhannusaattona 24.6.2022. Viikonloppuna 25.-26.6.2022 omatoimikirjasto on avoinna normaalisti, klo 8-16.

Omatoimikirjasto eli kirjaston itsepalveluaika laajentaa Juupajoen kirjaston aukioloaikoja. 2.5.2022 alkaen kirjasto on avoinna seuraavasti:

 • ma-pe 8-20
 • la-su 8-16

Kirjaston asiakaspalveluaika (henkilökunta paikalla) pysyy ennallaan:

 • ma & ke 13-19
 • ti, to & pe 10-15

Asiakaspalveluajan ulkopuolinen aukioloaika on omatoimiaikaa. Omatoimiaikana kirjastossa asioidaan itsenäisesti ilman, että kirjaston henkilökunta on paikalla.

Omatoimikirjastoon pääsee sisään oman kirjastokortin ja henkilökohtaisen tunnusluvun avulla. Kirjastokortti luetaan kirjaston etuoven vieressä olevalla lukijalla. Sen jälkeen lukijan ruudulle näppäillään kirjastokortin tunnusluku, joka on sama, jota käytetään PIKI-verkkokirjastoon kirjautuessa. Tunnusluvun saa kirjaston asiakaspalvelusta.

Lainaus ja palautus tapahtuvat omatoimiaikana automaatilla. Automaatilla palautettu aineisto pudotetaan automaatin vieressä olevaan palautuskaappiin. Omatoimiaikana voit myös noutaa saapuneen varauksesi itsepalveluna ja lainata sen automaatin avulla. Noutoa odottava varattu aineisto löytyy kirjaston asiakaspalvelutiskiltä.

Myös lehtisali ja e-lehtien lukemiseen tarkoitettu tietokone ovat käytössä omatoimiaikana.

2.-6.5. kirjaston henkilökunta opastaa asiakkaita omatoimikirjaston käyttöön aamukahdeksasta päivittäisen asiakaspalveluajan loppuun asti. Tervetuloa tutustumaan omatoimikirjaston toimintaan!

Harvinaisen hyvää elämää näyttely Halti

 

Harvinaisen hyvää elämää -valokuvanäyttely on esillä Juupajoen kunnankirjastossa 3.-31.1.2022.

Harvinainen sairaus vaikuttaa sairastuneen arkeen ja läheisten elämään monin eri tavoin. Elämä voi kuitenkin olla hyvää sairaudesta huolimatta. Hyvään elämään kuuluu paljon erilaisia asioita, jotka ovat jokaiselle omanlaisia. Marraskuun alusta Suomea kiertänyt Harvinaisen hyvää elämää -valokuvanäyttely esittelee harvinaissairaan arkea kuvina ja tarinoina. Kuvissa esittäytyy eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa eläviä harvinaissairaita, jotka kertovat avoimesti millaista on harvinainen arki haasteineen ja ilonpilkahduksineen. Kuvien oheen liitetyt tarinat muistuttavat, että ihminen on paljon enemmän kuin pelkkä diagnoosi.
Näyttelyn valokuvat on ottanut Valtteri Nevalainen ja näyttelyn tuottaa Harvinaiset-verkosto. Harvinaissairaus koskettaa Suomessa yli 300 000 ihmistä ja heidän läheisiään. Lisätietoa osoitteessa https://harvinaiset.fi/valokuvanayttely/.

Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaisesti ma & ke klo 13-19 ja ti, to & pe klo 10-15. Näyttely on maksuton.

AVI:n asettamat uudet turvallisuusohjeet vaikuttavat myös Juupajoen kirjaston toimintaan:
 
- Lehtisalin asiakaspaikoista osa on poistettu käytöstä 13.12.2021-6.1.2022
- Kirjastossa noudatetaan turvavälejä
- Kirjastossa on voimassa vahva maskisuositus

Kirjaston poikkeusaukioloajat vuodenvaihteessa ovat seuraavat:

 • itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 suljettu
 • jouluaattona 24.12.2021 suljettu
 • loppiaisena 6.1.2022 suljettu

Muina päivinä kirjasto on avoinna normaaliaukioloaikojen mukaisesti.

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00