Hyppää sisältöön
mustikanraakileet.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Vesi- ja jätevesilaskutus perustuu kiinteistökohtaisella vesimittarilla mitattuun veden kulutukseen. Kuluttaja-asiakkaat saavat vuodessa neljä vesilaskua. Näistä kolme on aikaisemman kulutuksen perusteella laskettuun arvioon perustuvia laskuja ja neljäs on tasauslasku, joka perustuu ilmoitettuun mittarilukemaan.

Laskutukseen tulee ilmoittaa kaikista vesi- ja jätevesilaskutukseen liittyvistä muutoksista. Laskutukseen vaikuttavia muutoksia ovat esim. nimen muutokset, osoitteen muutokset, omistajamuutokset. Pelkästään viemäriin liittyneiden kiinteistöjen tulee ilmoittaa asukasluvun muutokset, koska laskutus tapahtuu asukasluvun mukaisesti.

Arviolasku lähetetään 3 kuukauden välein vuoden alusta lukien. Eräpäivät ovat 1.4., 1.7., 1.10., ja 2.1. Uusien liittyjien kulutus arvioidaan aluksi esim. henkilöluvun mukaan.

Tasauslaskussa laskutetaan veden ja jäteveden kulutus edellisestä lukemasta uuteen lukemaan huomioon ottaen jo maksetut arviot. Arviona perityn summan ollessa suurempi kuin tasauslasku, siirtyy hyvitys seuraavalle laskulle. Tasauslaskussa on mukana myös kyseisen laskutuskauden loppuarvio. Laskutusminimi on +-20 euroa joka siirtyy seuraavalle laskulle. Siirtyvästä laskusta ei kuluttajalle tulostu laskua. Loppulaskun veloitus- ja hyvitysraja on +/- 5 euroa.

Vesimittarin lukeman ilmoittamista varten lähetetään vuosittain mittarinlukukortti. Korttiin merkitään vesimittarin lukema ja lukupäivämäärä ja sen voi palauttaa postin mukana maksutta. Tiedot voi myös ilmoittaa puhelimitse numeroon 050 4066 337, kunnan kotisivuilla vesimittarilukema- ja palvelulomakkeella tai sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Asiakkaalle lähetetään kaksi maksukehoitusta ennen vesimittarin sulkuilmoitusta.. Maksukehotuskulut 5 €/maksukehotus.

 

Lisätietoa:
Hallintopäällikkö Mervi Korhonen
puh. 050 4066 337
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00