Hyppää sisältöön
kaislikko.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Laadukkaat ja hyvin toimivat peruspalvelut

Juupajoen kunta tarjoaa asukkailleen laadukkaat ja hyvin toimivat peruspalvelut. Hyvinvointipalveluihimme lukeutuvat perusopetus, varhaiskasvatus, vapaa-aikatoimi sekä sosiaali- ja terveystoimi.

Lapsiperheet

Lapsiperheet arvostavat kunnan joustavaa varhaiskasvatusta ja laadukasta perusopetusta. Kaikille päivähoitoa tarvitseville lapsille löytyy oma paikka päiväkodista. Lapsiperheiden suosikki on maksuton avoin päiväkotitoiminta Kettula. Pienemmille koululaisille on myös järjestetty aamu- ja iltapäivätoimintaa. 

Kunnan omissa kouluissa voi suorittaa perusopetuksen luokat 1-9. Kopsamolla sijaitsevassa Kirkonkylän koulussa toimivat Aakkosentien esiopetus sekä vuosiluokat 1-2. Korkeakoskella sijaitsevan koulukeskuksen  yhtenäiskoulusta löytyvät vuosiluokat 3-9. 

Toimivat kulkuyhteydet mahdollistavat jatko-opiskelun kotoa Juupajoelta käsin lähiseudun lukioissa tai ammatillisissa oppilaitoksissa muun muassa Orivedellä, Mänttä-Vilppulassa ja Tampereella.

Vapaa-aika

Kansalaisopisto ja Merikanto-opisto tarjoavat Juupajoella mahdollisuuden tavoiteellisiin opintoihin sekä harrastusluonteiseen itsensä kehittämiseen.

Kunnastamme löytyy useita retkeilyyn sopivia luontokohteita, nykyaikainen kuntosali ja talvella hiihtämään houkuttelevat ladut. Liikuntahallilla ja Kirkonkylän koulun liikuntasalissa järjestetään monenlaista ohjattua liikuntamuotoa karatesta tanssiin.

Nuoret voivat kokoontua arki-iltaisin nuokkarilla, joka sijaitsee kirjaston kanssa samassa vapaa-aikatalon kiinteistössä Korkeakoskella.Vapaa-aikatalolla on myös kunnan yhdistysten käyttöön suunniteltu kokoustila, jota yhdistykset voivat varata maksutta käyttöönsä. 

Kirjasto palvelee laajoin aukioloajoin, sillä omatoimikirjasto mahdollistaa kirjastokäynnit myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kirjastolta voit lainata myös liikuntavälineitä.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Kunnan omalta terveysasemalta saa laadukkaat perusterveydenhuollon palvelut ilman suurempia jonoja mukaanlukien lääkärin, terveydenhoitajan, fysioterapeutin ja laboratoriopalvelut. 

Järjestämisvastuu Juupajoen kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista on Mänttä-Vilppulan kaupungilla. Mänttä-Vilppula hoitaa vastuukuntana yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveystoimen viranomaistehtävät. Palvelujen tuotannosta vastaavat käytännössä Mänttä-Vilppulan sekä Pihlajalinna Terveys Oy:n yhteisyritys Mäntänvuoren Terveys Oy, Pihlajalinna Terveys Oy sekä muut palveluntuottajat. 

Elämää Juupajoella

Arkirutiinit hoituvat pienessä kunnassa ilman ruuhkia, ja palvelut toteutetaan yksilöllisesti ja joustavasti. Juupajoelta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut ruoka- ja rautakaupoista ravintoloihin ja pankkipalveluihin.

 

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00