Hyppää sisältöön
sahojen_alue.jpg
Copyright 2022 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Tervetuloa tutustumaan kylien maisemiin mobiilipalvelun avulla. Lataa sovellus puhelimeesi ja lähde liikkeelle. Löydät kyliltä pisteitä, joita napauttamalla löydät tarinoita ja kuvia. Arvokkaat kylämaisemamme avautuvat aivan uudella tavalla kulkijalle.

Sovellus löytyy sovelluskaupasta nimellä Nomadi

Tai voit hakea sen verkosta www.citynomadi.com

Kylille tehdyt reitit löytyvät KyläNomadi –palvelusta. Tai kirjoita kylän nimi etsi-riville.

KOPSAMON REITTI, JUUPAJOKI

Kopsamon maisemat ovat valtakunnallisesti arvokkaalla maisema-alueella. Kopsamolla pääset tutustumaan kylän mielenkiintoisiin kohteisiin ja löydät tarinoita, kuvia ja videotakin. Ohjattu reitti kulkee Myllyvuoren ympäri poiketen vanhan sähköpadon raunioilla.

LIEDENPOHJAN REITTI, VIRRAT

Liedenpohjasta ja ympäristöstä löytyy paljon katsottavaa ja tutustumisen arvoista. Karttaan merkittyjen pisteiden alta löytyy mielenkiintoisia tarinoita kylästä ja sen historiasta. Mobiilireitti kulkee pääosin Maanselän kannaksella. Reitti on tarkoitettu jalan kuljettavaksi. Lisäksi kylältä löytyy pisteitä muiltakin mielenkiintoisilta paikoilta. Joissain kohdin löytyy myös maisemapenkkejä, joille voi istahtaa ja ihailla kaunista maalaismaisemaa. Reitti on kävelyreitti.

POHJASLAHDEN REITTI, MÄNTTÄ-VILPPULA

Pohjaslahti on vireä kylä, jossa monin paikoin kuulee historian siipien havinaa. Mobiilipalvelusta löytyy paljon pisteitä, joiden takaa löytyy tarinoita ja tietoa. Reitti on ohjattu kulkemaan vieressä olevan Palellusvuoren päälle, sieltä avautuu upeat maisemat kylän yli aina Tarjannevedelle.

RAIKUN REITTI, KANGASALA

Kangasalan Raikun kylän keskellä toimii vilkas kyläkoulu, jonka ympäristöön yhdessä oppilaidenkin kanssa on tehty mobiilipolkuja. Koulun ympäristössä olevalta polulta löydät paljon tietoa muun muassa historiasta ja biologiasta. Kerrotut tarinat avaavat sinulle uudella tavalla ympäristöä. Pidempi reitti koululta lähteen läheiselle Vehoniemen harjulle. Harjumaisemineen ja ympäristöineen on tutustumisen arvoinen.

RÄMSÖÖN REITTI, VESILAHTI

Rämsöön reitti kuljettaa läpi kylän ja tutustuttaa mielenkiintoisiin tarinoihin Rämsöön luonnosta, maisemasta ja historiasta. Reitillä voit tutustua muun muassa Rämsöön suosittuun kesäteatteriin, tarinaan Velhonkannon nimen takana, murhamutkan historiaan ja Vuorisjärven soistuneeseen järveen ja moneen muuhun kohteeseen.

HAKKILAN REITTI, URJALA

Lella leikahti, Pusa putkahti, Mäkelä mätkähti, mutta Myntti ei mytkähtänytkään vaikka oli sillan pielessä. Hakkilan maisemahelmet kertovat tarinan Hakkilan kylästä, sen taloista, historiasta ja maisemasta. Unohtamatta Suomifilmien maisemia, jotka pääset kokemaan tämän reitin kiertämällä.

Kylien mobiilireitit on toteutettu Maisemahelmiä –hankkeiden avulla. Hankkeita rahoittavat paikalliset Leader -toimintaryhmät ja maaseuturahasto. Hankkeen on toteuttanut MKN Maisemapalvelut, ProAgria Etelä-Suomi ry.

Maisemahelmiä PoKon alueella: Liedenpohja, Kopsamo, Pohjaslahti

Maisemahelmiä Kantrin alueella: Raikku ja Rämsöö

Maisemahelmiä Pirkan Helmen alueella: Hakkila

Lisää tietoa:

Jutta Ahro
maisema-asiantuntija
p. 0405444899
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Katriina Koski
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

maisema-asiantuntija
p. 0401488220

MKN Maisemapalvelut
ProAgria Etelä-Suomi ry
https://etela-suomi.maajakotitalousnaiset.fi
https://etela-suomi.proagria.fi

Facebook: Etelä-Suomen MKN Maisemapalvelut

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00