Hyppää sisältöön
sahojen_alue.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Lylyn retkeilyreitit

Lylyn retkeilyreitistön ylläpidosta vastaa Lylyn kyläyhdistys

Lylyn retkeilyreittien ensiaskeleet otettiin v. 1999 kun Lylyn ja Mäkelän lomatupien välinen reitti (17 km) valmistui. Vuonna 2006 reitistö laajeni kun Lylyn kylän ja Juupavaaran laskettelukeskuksen osuus valmistui. Vuonna 2009 reitistö laajeni kun Kaaponhajun luontopolku elokuussa valmistui Lylyn kehittämisyhdistys ry:n toimesta.

Reitistön yhteispituus on 31 km. Kulku reitistöllä omalla vastuulla.

Kopsamo-Purnu melontareitti

Juupajoen Kopsamolta alkava ja Längelmäveteen Pitkäjärvelle laskeva vesireitti kulkee läpi kauneimpien Pirkanmaalaisten kulttuuri- ja maalaismaisemien. Reitti koostuu rauhallisista jokiosuuksista ja pienistä pääosin kapeista järviosuuksista. Reitillä on vain kaksi koskiosuutta, joiden ohi kanootin joutuu kantamaan tai uittamaan. Koskien ohitukset ovat lyhyitä. Reitti soveltuu erinomaisesti kaikentasoisille melojille ja reitille on hyvät kulkuyhteydet. Reitin pituus on noin 19 kilometriä.

Katso lisätietoja Oriveden kaupungin sivuilta

melontareitti

Näsijärvireitti

Tartu pyörää sarvista ja polkaise Näsijärvireitille! Reitillä pääset nauttimaan upeista maisemista, lähiruoasta, kulttuurista ja luonnonrauhasta. Voit hyödyntää myös Näsijärvellä seilaavaa Tarjanne-höyrylaivaa, sekä paikallisjunia matkasi suunnittelussa! Pyöräily ja Pirkanmaa ovat kuin tehty toisilleen.

Reitin varren kunnat: Tampere, Ylöjärvi, Virrat, Ruovesi, Mänttä-Vilppula ja Juupajoki tarjoavat herkullisen kattauksen paikallisia palveluita pyöräilijän nautittavaksi!

Moottorikelkkareitti

Pohjoisen Pirkanmaan ja läntisen Keski-Suomen kuntien alueella on toteutettu pitkäjänteistä, ylimaakunnallista ulkoilureittiverkoston kokoamista vuodesta 1999 lähtien. Hankkeiden aikana alueelle on rakennettu satoja kilometrejä hiihto- ja patikkareittejä sekä moottorikelkkaurastoa. Hankkeiden yhteisvaikutuksena on alueelle muodostumassa yhtenäinen, ylimaakunnallinen runkouraverkosto, joka osaltaan täydentää valtakunnallista moottorikelkkaväylien tavoite verkkoa.

Juupajoen kunnan alueella on valmiina moottorikelkkaura kt58:lta Juupavaraan kautta itään liittyen Keski-Suomen alueen kelkkareististöön Himoksen suuntaan.

 

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00