Hyppää sisältöön
kaislikko.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten terveys- ja sosiaalipalveluista ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen.

Uudistuksen tavoitteena on taata yhdenvertaiset palvelut kaikille pirkanmaalaisille. Lisäksi tavoitteena on huolehtia asiakkaasta kokonaisvaltaisesti kehittämällä sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistyötä.

Vaikka palveluita järjestävä organisaatio muuttuu, käytännön palveluihin ja asiointiin ei tule vuodenvaihteessa suuria muutoksia. Asiakkaan näkökulmasta näitä muutoksia saattaa näkyä vasta parin vuoden päästä. Lisäksi monia asioita valmistellaan vielä ja niitä tarkennetaan loppuvuoden aikana.

Hyvinvointialueen toiminnan aloittaminen ei vaikuta hoidon laatuun tai hoitoon pääsemiseen. Hoitojonoihin vaikuttaa tälläkin hetkellä vallitseva työvoimapula, johon pyrimme löytämään jatkuvasti ratkaisuja.

Asiat, joihin ei tule muutoksia vuoden vaihtuessa

Vuoden vaihtuessa samat palvelupaikat jatkavat toimintaansa normaalisti. Voit siis asioida samalla terveysasemalla kuin aiemminkin. Sosiaalipalveluita saat kotisoitteesi mukaisesta palvelupaikasta. Jos haluat vaihtaa omaa terveysasemaasi, voit tehdä sen verkkosivujen kautta kirjallisesti vuoden 2023 alusta alkaen. Terveysaseman voi vaihtaa korkeintaan vuoden välein.

Lisäksi nämä asiat pysyvät ennallaan:

 • Varatut ajat ja paikkasi hoitojonossa
 • Ajanvarauskanavat
 • Myönnetyt palvelusetelit
 • Tulkkipalvelut
 • Tietojesi käsittelyyn antamasi luvat ja suostumukset

Asiat, joihin tulee muutoksia vuoden vaihtuessa

1.1.2023 pirkanmaalaisten terveys- ja sosiaalipalvelut ja Pirkanmaan pelastuslaitos siirtyvät Pirkanmaan hyvinvointialueen vastuulle.  Suurin muuttuva asia on siis palveluja järjestävä organisaatio. Vuoden vaihtuessa muutos näkyy myös seuraavissa:

 • Taysin käytössä olleet numerot eivät muutu. Muut 03-alkuiset numerot muuttuvat vuoden ensimmäisen puoliskon aikana, mutta puhelut ohjataan oikeaan numeroon automaattisesti 30.4.2023 asti.
 • Verkkopankin e-laskusopimukset uudistuvat. Jos sinulla on e-laskusopimus kunnan kanssa, sinun tulee solmia uusi sopimus hyvinvointialueen kanssa verkkopankissasi vuodenvaihteen jälkeen. Kuukausilaskutusten eräpäivät voivat muuttua.
 • Asiakasmaksuihin tulee muutoksia. Katso maksujen tiedot täältä.
 • Hoitoon pääsyn kriteerit, palkkiot ja korvaukset yhtenäistyvät koko Pirkanmaalla. 
 • Jos käytät hyvinvointialueen sähköisiä palveluita, sinua saatetaan pyytää solmimaan e-asiointisopimus hyvinvointialueen kanssa.
 • Palkkioiden ja korvausten maksupäivät voivat muuttua
 • Tiedot palveluista löytyvät yhteisiltä pirha.fi-verkkosivuilta kuntien ja Taysin sivujen sijasta. Pelastustoimen verkkosivut pysyvät osoitteessa pelastustoimi.fi/pirkanmaa.

Voit kysyä palveluistamme tutuilta ammattilaisilta nykyisissä toimipisteissä tai lukea palveluista verkkosivuiltamme. Jos et saa tarvitsemaasi tietoa muuten, voit kysyä neuvoa myös sosiaali- ja terveyspalvelujen yleisestä neuvontanumerosta eli Sote-luurista 03 384 5050 arkisin klo 8-18. Numerossa ei käsitellä asiakastietoja tai palvelun ja hoidon tarvetta. 

Lisätietoa Pirkanmaan hyvinvointialueesta: https://www.pirha.fi/fi/tietoa-pirkanmaan-hyvinvointialueesta

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00