Hyppää sisältöön
mustikanraakileet.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on saanut tänään valmiiksi mietinnön ensi vuoden valtion talousarviosta. Esitys pitää sisällään määrärahan Orivesi–Haapamäki–Seinäjoki- ja Haapamäki–Jyväskylä -välin, eli Haapamäen radan sähköistyksen suunnitteluun.

Maakuntavaltuustojen puheenjohtajat ja kansanedustajat Mikko Savola (kesk.) ja Riitta Mäkinen (sd.) sekä Arto Pirttilahti (kesk.) ovat tyytyväisiä suunnittelumäärärahan saamiseen ensi vuoden budjettiin.

  • Haapamäen radan toimintaedellytysten turvaamiseksi on Eduskunnassa käyneet erilaiset karvalakkivaltuuskunnat joka vaalikausi aina 1990 - luvulta lähtien. Tällä vaalikaudella ratayhteys on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisella ratakartalla. Ostopalveluliikennesopimus yltää aina vuosikymmenen loppuun ja nyt käynnistyy sähköistyksen suunnittelu, iloitsee Savola
  • Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan välinen ratayhteys on osa laajempaa poikittaisyhteyttä Vaasa-Seinäjoki-Jyväskylä liikennekäytävää. Onkin tärkeää, että maakuntakeskusten välinen liikenne kehittyy, kiittelee Mäkinen.
  • Sähköistyksen kautta Pohjois-Pirkanmaan kunnat kytkeytyvät Tampereen lähijunaverkostoon ja yhteydet Keski-Suomeen ja Etelä-Pohjanmaalle paranevat. Toteutuessaan sähköistys mahdollistaa nykyaikaisen kaluston käytön poikittaisliikenteessä, riemuitsee Pirttilahti

Savola toimii maakuntaliittojen yhteisen edunvalvontaryhmän, Vaasa-Seinäjoki-Jyväskylä liikennekäytävän kehittämisryhmän puheenjohtajana ja Mäkinen varapuheenjohtajana. Arto Pirttilahti on Pirkanmaan liiton maakuntavaltuutettu ja Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja.

  • Kehittämisryhmä on tehnyt paljon työtä viime vuosina tämän yhteysväylän parantamiseksi. Tärkeimpänä työnä on selvitys kaikista yhteysvälin tarpeista. Yksi konkreettinen asia saa nyt sysäyksen eteenpäin raideliikenteen osalta, kun sähköistämisen suunnittelu saadaan alkuun, kiittelevät Mäkinen, Pirttilahti ja Savola.

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00