Hyppää sisältöön
sahojen_alue.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten terveys- ja sosiaalipalveluista ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialue järjestää alueensa asukkaille infotilaisuuksia, joita voi seurata verkon välityksellä. Tilaisuuksissa vastataan myös asukkaiden kysymyksiin hyvinvointialueesta, julkisista sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastuspalveluista.

 

Seuraava verkossa järjestettävä asukasinfotilaisuus on torstaina 1.12.2022 klo 17–18.  Sen teemana ovat avopalvelut sekä sairaalapalvelut. Tilaisuutta voi seurata suorana Teamsin kautta. Seuraa tilaisuutta tämän linkin kautta.

Teams Live -tilaisuuteen ei ole mahdollisuutta osallistua paikan päällä mutta kysymyksiä voi esittää etukäteen verkkolomakkeen kautta tai Teamsissa kirjallisesti tilaisuuden aikana.  Lähetä kysymyksesi tämän linkin kautta.


Asukasinfot voi katsoa jälkikäteen myös videotallenteina

Asukasinfotilaisuudet tallennetaan ja ne voi katsoa tekstitettynä videotallenteena tilaisuuden jälkeen itselle sopivana aikana. Tallenteet tulevat nähtäville Pirkanmaan hyvinvointialueen Youtube-kanavalle.  Tästä linkistä Pirhan Youtube-kanavalle 

Ensimmäisen asukasinfon aiheena 27.10. oli koko hyvinvointialueen valmistelun tilanne, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastuspalvelut. Kyseisen asukasinfon videotallenne on jo julkaistu ja katsottavissa Pirkanmaan hyvinvointialueen Youtube-kanavalla. Tästä linkistä katsomaan 27.10. asukasinfon tallenne.  

Toisen asukasinfon aiheena 24.11. oli lasten, nuorten ja perheiden palvelut sekä ikäihmisten ja vammaisten palvelut. Myös tämän asukasinfon tallenne on tulossa Pirkanmaan hyvinvointialueen Youtube-kanavalle.

 

Perustietoa uudesta hyvinvointialueesta

Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteet uudistetaan, jotta voidaan taata yhdenvertainen palvelujen saatavuus kaikkialla Suomessa. Kunnille jää edelleen hyvinvoinnin ja terveyden edistämistehtävä. Hyvinvointialueiden ja kuntien tulee toimia vuorovaikutuksessa keskenään, jotta yhdyspinta-alueella tehtävä toiminta turvataan. Suomen väestö ikääntyy ja tarvitsee aiempaa enemmän palveluja. Samaan aikaan syntyvyys laskee ja huoltosuhde muuttuu. Suomeen tarvitaan sote-rakenne, joka vastaa näihin yhteiskunnan muutoksiin.

Pirkanmaan hyvinvointialueesta syntyy Suomen suurin hyvinvointialue. Hyvinvointialueelle siirtyy 1.1.2023 Pirkanmaan kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastuslaitoksen ja sairaanhoitopiirin palvelut. Vaikka palveluita järjestävä organisaatio muuttuu, käytännön palveluihin ja asiointiin ei tule vuodenvaihteessa suuria muutoksia. Asiakkaan näkökulmasta näitä muutoksia saattaa näkyä vasta parin vuoden päästä. Lisäksi monia asioita valmistellaan vielä ja niitä tarkennetaan loppuvuoden aikana.

Hyvinvointialueen vastuulle siirtyviä palveluita ovat muun muassa nämä:

 • Perusterveydenhuolto, esim. terveysasemien vastaanottotoiminta ja vuodeosastot
 • Erikoissairaanhoito, esim. Taysin sairaalat
 • Ensihoito, esim. ambulanssit
 • Palo- ja pelastustoiminta
 • Suun terveydenhuolto
 • Mielenterveys- ja päihdepalvelut
 • Äitiys- ja lastenneuvolat
 • Kouluterveydenhuolto ja koulukuraattorin ja -psykologin palvelut
 • Aikuissosiaalityö
 • Lastensuojelu
 • Vammaispalvelut
 • Ikääntyneiden asumispalvelut
 • Kotihoito
 • Kuntoutus

Lisätiedot:  www.pirha.fi

Julkaistu 29.11.2022

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00