Hyppää sisältöön
koulukeskus.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Tiedolla, taidolla ja ylpeydellä Juupajoelta!

Juupajoella on hyvä työpaikkaomavaraisuus ja monipuolista yrittäjyyttä. Kuntaa onkin kutsuttu leikkisästi "pikku-Pohjanmaaksi", sillä paikkakunnalla on kokoonsa nähden huomattavan paljon muun muassa kone-, kuljetus- ja rakennusalan yrittäjiä. Juupajoen kunta pyrkii toiminnassaan yrittäjyyden edistämiseen tavoitteenaan uusien työpaikkojen syntyminen ja alueelle suuntautuvien investointien kasvu. Juupajoella on hyvä tarjonta edullisista, kunnallistekniikalla varustetuista yritystonteista liikenteellisesti oivallisilla paikoilla. MW-Kehitys Oy:n asiantunteva henkilöstö palvelee yritystoiminnan aloittamisesta ja kehittämisestä kiinnostuneita.

Sahateollisuus on kunnan suurin työllistäjä

Juupajoella toimii kaksi suurta sahaa, UPM:n Korkeakosken saha sekä yksityinen JPJ-Woodin saha. Sahojen yhteenlaskettu tuotantomäärä oli vuonna 2014 yli 400 000 kuutiota. Suoria työpaikkoja sahat tarjoavat noin sadalle henkilölle ja välilliset työvoimavaikutukset muun muassa kuljetus- ja konealan työpaikkoina ovat huomattavat. Sahoilla on investoitu viime vuosina bioenergiaan ja nykyisellään niiden lämmöntuotanto hoidetaankin lähes kokonaisuudessaan sahaustoiminnan oheen jäävällä puuaineksella.

Huippututkimusta metsän keskellä

Juupajoen voidaan sanoa olevan Pirkanmaan toinen yliopistopaikkakunta, sillä kunnassa sijaitsee Helsingin yliopiston Hyytiälän toimipiste. Hyytiälä on reilun satavuotisen historiansa aikana kehittynyt metsätieteiden käytäntöpainotteisesta harjoitteluasemasta monitieteiseksi ja kansainväliseksi metsä- ja ilmaston tutkimusasemaksi. Hyytiälän metsäasema tarjoaa tutkimukselle ja opetukselle laajan perusinfrastruktuurin. Metsäasemalla on noin 20 työpaikkaa, joista pääosa on tutkimuksellisissa asiantuntijatehtävissä.

Millog Lyly

Patria-konserniin kuuluvan Millog Oy:n Lylyn toimipiste sijaitsee Juupajoella. Millog on puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen strateginen kumppani, joka tarjoaa Suomen maavoimille vaativia kunnossapito- ja elinkaaren tukipalveluja. Lisäksi Millog Oy tuottaa kunnossapitopalveluja merivoimille, ilmavoimille ja puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskukselle. Millogin Lylyn toimipisteessä on kaikkiaan noin 60 työpaikkaa.

Maatalousyrittäjyys

Maatalousyrittäjyys on olennainen osa Juupajoen elinvoimaisuutta. Täällä voi nauttia puhtaasta ja monipuolisesta lähiruoasta, johon lukeutuu perinteisten maataloustuotteiden lisäksi muun muassa ylämaankarja- ja villisikatuotteita. 

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00