satuhahmot.jpg
Copyright 2019 - Custom text here

Perinteinen avoin päiväkotitoiminta jää ainakin syksykaudeksi tauolle. Tilalle kunta tarjoaa kahta ryhmää, joissa vanhemmat pääsevät tutustumaan niin lapsiinsa, tunteisiin kuin toisiinsakin.

 

Tunnetaito-ohjaaja Minna Katajamäki aloittaa lasten ja vanhempien Kettulan tunnetaito-ryhmän 14.9. Kettulan tiloissa. Ryhmä kokoontuu perjantaiaamuisin 2 viikon välein klo 9.30 alkaen. Se on tarkoitettu ihan kaikille perheille, eikä vaadi osallistumista joka kerta. Ryhmän toiminnasta kuvaus alla. Mikäli ryhmän toiminta kiinnostaa, laita viestiä/WhatsAppia joko p.050-591 5456 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 7.9. mennessä. Ryhmään voi tulla ilman ilmoittautumistakin, mutta kartoitamme aluksi kiinnostuneiden määrää, sillä ryhmän maksimikoko olisi n. 10 perhettä.

Tämän lisäksi kunta tarjoaa toisen ryhmän, joka on tarkoitettu ainoastaan vanhemmille. Ryhmää vetävät tutut Suorannan Jonna ja Paasun Eve sekä seurakunnan Krista Inkinen. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa alkaen 21.9. klo 9-11 Ryhmiksen tyhjillään olevalla osastolla. Lapset voi tuoda halutessaan Ryhmikseen hoitoon klo 8-12 väliseksi ajaksi hintaan 10€/lapsi, sisarukset 5€/lapsi. Lapset saavat aamupalan (tarjoillaan klo 8-8.30) ja lounaan (klo 11-11.30). Ilmoittaudu etukäteen ryhmään Evelle (p. 050-412 1385).

Tässä vanhempien ryhmässä keskustellaan vanhemmuuteen liittyvistä asioista, saadaan vertaistukea ja voimaannutaan porukalla. Aiheet tulevat ohjaajilta ja vanhemmilta itseltään.

Tulkaa mukaan, innostutaan yhdessä!

 

TUNNETYÖSKENTELY JA TUNNETAITO-OHJAUS AIKUINEN + LAPSI -RYHMÄLLE SISÄLTÖ:

Tunnetaitoja lapsi oppii ennen kaikkea kokemalla, elämällä ja mallintamalla aikuisia ja ikätovereitaan. Mitä pienemmästä lapsesta on kyse, sitä enemmän hän on tunnetaitojen juurruttamisessa riippuvainen vanhemmistaan. Kokemuksellisuus on ainoa tapa oppia tunnetaitoja. Tunnetaidot ovat olennainen osa ihmisen hyvinvointia. Niiden oppimisen kautta saa kokemusta elämän hallinnasta, siitä, että pystyy itse vaikuttamaan omaan olotilaansa. Opitaan tulemaan ennen kaikkea toimeen itsensä ja omien tunteidensa kanssa, mitä kautta empatia ja sosiaalisetkin taidot voivat rakentua. Sama tunnetaitojen oppimisen kaava toimii myös aikuisille. On tärkeää ymmärtää, että tunteiden vyöryessä päälle, tunnetaitoja ei ole helppoa muistaa eikä edes kyetä ottamaan käyttöön varsinkaan, jos taitoja ei ole harjoitellut. Ryhmässä pääset tutustumaan tunteisiin ja tunnetaitoihin ohjatusti. Olen Lasten Tunnetaito-ohjaaja, tunnetyöskentelyvalmentaja, tunnekehoterapeutti Minna Katajamäki. Kokoonnumme yhdessä aikuiset ja lapset ihmettelyn ja hyväksynnän ilmapiirissä kokemaan tunteita, niiden kehollisuutta. Luvassa on niin tiedollista osuutta kuin myös paljon itse kokemalla tekemistä. Kokoontumisten sisällöt muotoutuvat pitkälti osallistujien tarpeiden, arjen haasteiden mukaan ja niihin vastaten.

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

2
3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00