tiihanlinnankansikuva.jpg
Copyright 2019 - Perusvarma Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Kettulan ovet aukeavat ihan kohta!

Ja huomio; paikka on vaihtunut! Kokoonnumme tästä lähtien entisen Ryhmiksen tiloissa, osoitteessa Kiertotie 5, Korkeakoski. Tilojen yhteydessä on mitä mainioin aidattu ulkoilupiha, joten varatkaa aina ulkoiluvaatteet päälle heti aamusta. Aloitellaan ulkoa ja siirrytään siitä sitten sisätiloihin.

Aloitamme perjantaina 30.8. klo 9.00. Mukaan ovat tervetulleita kaikki lapsiperheet, jotka kaipaavat aamupäiväänsä mukavaa tekemistä ja yhdessäoloa, vertaistukea unohtamatta.

Syyskauden ohjelma on seuraavanlainen (muutoksia voi tulla ja toiveita otetaan jatkuvasti vastaan):

ELOKUU

30.8.                     Uusi kausi alkaa; tutustutaan ja suunnitellaan yhdessä
                             Kuvasuunnistusta
                             Askarrellaan omat ketut                                                                                                                                                         

SYYSKUU

13.9.                     Ulkoilua
                             Syksyisiä askarteluita lehdistä         

27.9.                     Valmistetaan ruokaa sadonkorjuun herkuista
                             Mukana menossa kunnanjohtaja Jyri Lammela

LOKAKUU

11.10.                   Kirjastovierailu

25.10.                   Pop Up- perhekeskus: mukana terveydenhoitaja ja sosiaaliohjaaja

MARRASKUU

8.11.                     Iskät ja papat laavulle retkeilemään ja makkaraa paistamaan

22.11.                   Pikkujoulut
                             Jouluisia askarteluita ja leivontaa

JOULUKUU

13.12.                   Jouluisia puuhia, joulupuuro

Ohjaajina varhaiskasvatuksen, perhetyön ja seurakunnan työntekijät Jonna, Eve ja Krista entiseen malliin. Ottakaa eväät mukaan, kunta tarjoaa kahvit. 

Viime vuonna kunta aloitti kokeilumielessä keskusteluryhmän, joka oli tarkoitettu ainoastaan vanhemmille. Ryhmää vetivät Jonna ja Eve sekä Krista. Koska ryhmän jatkoa on edelleen toivottu, jatkamme vanhempien omaa keskusteluryhmää, joka kokoontuu perjantaiaamuisin Kettulan tiloissa klo 9-11.

Lapset voi viedä halutessaan päiväkodille hoitoon klo 8-12 väliseksi ajaksi hintaan 10€/lapsi, sisarukset 5€/lapsi. Lapset saavat aamupalan (tarjoillaan klo 8-8.30) ja lounaan (klo 11-11.30). Hoitopaikkavaraukset viimeistään viikkoa aikaisemmin suoraan Peräisen Sanna-Kaisalle, 

p. 050-551 3644 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Vanhemmuusyhmä kokoontuu seuraavasti:

23.8., 20.9. (mukana perheneuvolapsykologi Seija Leinonen), 4.10. (mukana työllisyyspalveluiden Laura Pietiläinen) ja 15.11. Ilmoittaudu etukäteen ryhmään Evelle (p. 050-344 5284).

VARHAINEN PERHETYÖ

Kaipaatko tukea arjen haasteisiin, kuten

 • vanhemmuuteen
 • parisuhteeseen
 • kasvatukseen
 • jaksamiseen

Varhainen perhetyö on

 • perheen tarpeista lähtevää
 • perheen voimavaroja vahvistavaa
 • ennaltaehkäisevää
 • suunnitelmallista
 • tavoitteellista
 • luottamuksellista
 • maksutonta
 • konsultoivaa
 • lyhytkestoista (max 3 kuukautta)

Tavoitteet sovitaan perheen kanssa yhdessä. Perheen luvalla tehdään tarvittaessa yhteistyötä muiden tukitahojen kanssa.

 

Missä voit tavata varhaista perhetyöntekijää?

 • omassa kodissasi
 • neuvolassa
 • päivähoidossa
 • pienten koululla
 • avoimessa päiväkodissa
 • vanhemmuusryhmässä

Palveluohjaus

Mikäli perhe tarvitsee jonkun muun yhteistyötahon palveluita, ohjaa varhainen perhetyöntekijä perheen auttavan tahon pariin.

Varhainen perhetyö on suunnattu alle kouluikäisten ja pienten koulun oppilaiden perheille. Varhaisen perhetyön saamiseen ei vaadita asiakkuutta, vaan yhteydessä voi olla myös nk. konsultoivassaa mielessä. Kriteerejä avun saantiin ei ole, riittää että perhe itse kokee tarvitsevansa tukea. Lyhytkestoisia asiakassuhteita voidaan myös tarvittaessa muodostaa.

 

Perhetyöntekijä Eveliina Paasu

050 344 5284, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tavoitettavissa pääsääntöisesti ke-pe

 

Vuosi on vaihtunut ja Kettulan ovet aukeavat ihan kohta!

Viime syksynä perinteinen Kettula oli tauolla, mutta nyt se avaa jälleen ovensa.

Aloitamme perjantaina 11.1. klo 9.00. Mukaan ovat tervetulleita kaikki lapsiperheet, jotka kaipaavat aamupäiväänsä mukavaa tekemistä ja yhdessäoloa, vertaistukea unohtamatta. Kettula on avoinna keväällä perjantaisin kerran kuukaudessa,

11.1. talvisia askarteluja ja oman lelun päivä
1.2. teemme yhdessä keittoa ja leivomme sämpylöitä
8.3. lähdemme pulkkailemaan ja paistamaan makkaraa (paikka selviää myöhemmin)
5.4. pääsiäisen viettoon liittyviä puuhia
3.5. vappunaamiaiset.

Ja saattaapa Kettulassa poikkeaa myös mielenkiintoisia vierailijoita kevään aikana.Ohjaajina varhaiskasvatuksen, perhetyön ja seurakunnan työntekijät Jonna, Eve ja Krista entiseen malliin. Ottakaa eväät mukaan, kunta tarjoaa kahvit. Suunnitellaan yhdessä kevään ohjelmaa ja samalla saatte tarkempaa tietoa muista keväällä kokoontuvista vanhemmille tarkoitetuista ryhmistä.

Syksyllä kunta aloitti kokeilumielessä keskusteluryhmän, joka oli tarkoitettu ainoastaan vanhemmille. Ryhmää vetivät Jonna ja Eve sekä Krista. Koska ryhmän jatkosta tuli useampi toive, jatkamme vanhempien omaa keskusteluryhmää, joka kokoontuu perjantaiaamuisin Kettulan tiloissa klo 9-11.

Lapset voi viedä halutessaan Ryhmikseen hoitoon klo 8-12 väliseksi ajaksi hintaan 10€/lapsi, sisarukset 5€/lapsi. Lapset saavat aamupalan (tarjoillaan klo 8-8.30) ja lounaan (klo 11-11.30). Hoitopaikkavaraukset viimeistään viikkoa aikaisemmin suoraan Malla Heinoselle, p. 044- 413 8200 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  Vanhemmuusyhmä kokoontuu seuraavasti:

22.2., 15.3., 12.4. ja 10.5.2019. Ilmoittaudu etukäteen ryhmään Evelle (p. 050-344 5284).

Pyrimme saamaan koolle myös toisen vanhemmuusryhmän, joka kokoontuisi kerran kuussa ilta-aikaan. Alustavat kokoontumisajat ovat torstaisin klo 17-18.30 Kettulassa 28.2.. 28.3., 25.4. ja 23. 5.2019. Ilmoitamme pikaisesti, toteutuuko ryhmä. Ryhmän ajaksi on tarkoitus järjestää lapsiparkkitoimintaa.

Kansallinen varhaiskasvatuksen tietovaranto Varda kerää varhaiskasvatuksen tiedot valtakunnallisesti yhteen paikkaan vuoden 2019 alusta lähtien. Tietovarannon avulla varhaiskasvatuksesta saadaan jatkossa yhteismitallista, vertailukelpoista ja laadukasta tietoa mm. viranomaisten käyttöön. Varhaiskasvatuksen tietovarantoon tietoja tallentavat varhaiskasvatustoimijat.

Varhaiskasvatuksen tietovarannosta määrätään varhaiskasvatuslaissa (540/2018), joka astui voimaan 1.9.2018. Tietovarannon käyttöönotto tapahtuu vaiheittain 1.1.2019 lähtien. Kaikki varhaiskasvatustoimijat ovat tuottaneet tiedot Varda-tietovarantoon viimeistään vuoden 2020 loppupuolella. Lisätietoa klikkaamalla tätä linkkiä.

Klikkaa linkeistä auki kettulan uudet ryhmät ja niiden tarkemmat ajankohdat:

Tunnetaito-ryhmä

Vanhempien keskusteluryhmä

Tervetuloa mukaan!

PERHE

Perinteinen avoin päiväkotitoiminta jää ainakin syksykaudeksi tauolle. Tilalle kunta tarjoaa kahta ryhmää, joissa vanhemmat pääsevät tutustumaan niin lapsiinsa, tunteisiin kuin toisiinsakin.

 

Tunnetaito-ohjaaja Minna Katajamäki aloittaa lasten ja vanhempien Kettulan tunnetaito-ryhmän 14.9. Kettulan tiloissa. Ryhmä kokoontuu perjantaiaamuisin 2 viikon välein klo 9.30 alkaen. Se on tarkoitettu ihan kaikille perheille, eikä vaadi osallistumista joka kerta. Ryhmän toiminnasta kuvaus alla. Mikäli ryhmän toiminta kiinnostaa, laita viestiä/WhatsAppia joko p.050-591 5456 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 7.9. mennessä. Ryhmään voi tulla ilman ilmoittautumistakin, mutta kartoitamme aluksi kiinnostuneiden määrää, sillä ryhmän maksimikoko olisi n. 10 perhettä.

Tämän lisäksi kunta tarjoaa toisen ryhmän, joka on tarkoitettu ainoastaan vanhemmille. Ryhmää vetävät tutut Suorannan Jonna ja Paasun Eve sekä seurakunnan Krista Inkinen. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa alkaen 21.9. klo 9-11 Ryhmiksen tyhjillään olevalla osastolla. Lapset voi tuoda halutessaan Ryhmikseen hoitoon klo 8-12 väliseksi ajaksi hintaan 10€/lapsi, sisarukset 5€/lapsi. Lapset saavat aamupalan (tarjoillaan klo 8-8.30) ja lounaan (klo 11-11.30). Ilmoittaudu etukäteen ryhmään Evelle (p. 050-412 1385).

Tässä vanhempien ryhmässä keskustellaan vanhemmuuteen liittyvistä asioista, saadaan vertaistukea ja voimaannutaan porukalla. Aiheet tulevat ohjaajilta ja vanhemmilta itseltään.

Tulkaa mukaan, innostutaan yhdessä!

 

TUNNETYÖSKENTELY JA TUNNETAITO-OHJAUS AIKUINEN + LAPSI -RYHMÄLLE SISÄLTÖ:

Tunnetaitoja lapsi oppii ennen kaikkea kokemalla, elämällä ja mallintamalla aikuisia ja ikätovereitaan. Mitä pienemmästä lapsesta on kyse, sitä enemmän hän on tunnetaitojen juurruttamisessa riippuvainen vanhemmistaan. Kokemuksellisuus on ainoa tapa oppia tunnetaitoja. Tunnetaidot ovat olennainen osa ihmisen hyvinvointia. Niiden oppimisen kautta saa kokemusta elämän hallinnasta, siitä, että pystyy itse vaikuttamaan omaan olotilaansa. Opitaan tulemaan ennen kaikkea toimeen itsensä ja omien tunteidensa kanssa, mitä kautta empatia ja sosiaalisetkin taidot voivat rakentua. Sama tunnetaitojen oppimisen kaava toimii myös aikuisille. On tärkeää ymmärtää, että tunteiden vyöryessä päälle, tunnetaitoja ei ole helppoa muistaa eikä edes kyetä ottamaan käyttöön varsinkaan, jos taitoja ei ole harjoitellut. Ryhmässä pääset tutustumaan tunteisiin ja tunnetaitoihin ohjatusti. Olen Lasten Tunnetaito-ohjaaja, tunnetyöskentelyvalmentaja, tunnekehoterapeutti Minna Katajamäki. Kokoonnumme yhdessä aikuiset ja lapset ihmettelyn ja hyväksynnän ilmapiirissä kokemaan tunteita, niiden kehollisuutta. Luvassa on niin tiedollista osuutta kuin myös paljon itse kokemalla tekemistä. Kokoontumisten sisällöt muotoutuvat pitkälti osallistujien tarpeiden, arjen haasteiden mukaan ja niihin vastaten.

Lasten ja perheiden palvelujen kehittäminen Pirkanmaalla

Suomen hallituksen yksi kärkihankkeista on Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma. Kärkihanke liittyy tiiviisti sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, jossa palveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta maakunnille.

Pirkanmaalla Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan sekä ns. sote-uudistukseen liittyy lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen eri toimijoiden yhteistyönä. Mielipiteitä ja ehdotuksia kootaan kuntalaisilta tällä kyselyllä lasten, nuorten ja perheiden palvelujen kehittämiseksi.

Kysely löytyy osoitteesta: https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/12771/lomake.html

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

2
3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00