ruusut.jpg
Copyright 2018 - Custom text here

Klikkaa linkeistä auki kettulan uudet ryhmät ja niiden tarkemmat ajankohdat:

Tunnetaito-ryhmä

Vanhempien keskusteluryhmä

Tervetuloa mukaan!

PERHE

Perinteinen avoin päiväkotitoiminta jää ainakin syksykaudeksi tauolle. Tilalle kunta tarjoaa kahta ryhmää, joissa vanhemmat pääsevät tutustumaan niin lapsiinsa, tunteisiin kuin toisiinsakin.

 

Tunnetaito-ohjaaja Minna Katajamäki aloittaa lasten ja vanhempien Kettulan tunnetaito-ryhmän 14.9. Kettulan tiloissa. Ryhmä kokoontuu perjantaiaamuisin 2 viikon välein klo 9.30 alkaen. Se on tarkoitettu ihan kaikille perheille, eikä vaadi osallistumista joka kerta. Ryhmän toiminnasta kuvaus alla. Mikäli ryhmän toiminta kiinnostaa, laita viestiä/WhatsAppia joko p.050-591 5456 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 7.9. mennessä. Ryhmään voi tulla ilman ilmoittautumistakin, mutta kartoitamme aluksi kiinnostuneiden määrää, sillä ryhmän maksimikoko olisi n. 10 perhettä.

Tämän lisäksi kunta tarjoaa toisen ryhmän, joka on tarkoitettu ainoastaan vanhemmille. Ryhmää vetävät tutut Suorannan Jonna ja Paasun Eve sekä seurakunnan Krista Inkinen. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa alkaen 21.9. klo 9-11 Ryhmiksen tyhjillään olevalla osastolla. Lapset voi tuoda halutessaan Ryhmikseen hoitoon klo 8-12 väliseksi ajaksi hintaan 10€/lapsi, sisarukset 5€/lapsi. Lapset saavat aamupalan (tarjoillaan klo 8-8.30) ja lounaan (klo 11-11.30). Ilmoittaudu etukäteen ryhmään Evelle (p. 050-412 1385).

Tässä vanhempien ryhmässä keskustellaan vanhemmuuteen liittyvistä asioista, saadaan vertaistukea ja voimaannutaan porukalla. Aiheet tulevat ohjaajilta ja vanhemmilta itseltään.

Tulkaa mukaan, innostutaan yhdessä!

 

TUNNETYÖSKENTELY JA TUNNETAITO-OHJAUS AIKUINEN + LAPSI -RYHMÄLLE SISÄLTÖ:

Tunnetaitoja lapsi oppii ennen kaikkea kokemalla, elämällä ja mallintamalla aikuisia ja ikätovereitaan. Mitä pienemmästä lapsesta on kyse, sitä enemmän hän on tunnetaitojen juurruttamisessa riippuvainen vanhemmistaan. Kokemuksellisuus on ainoa tapa oppia tunnetaitoja. Tunnetaidot ovat olennainen osa ihmisen hyvinvointia. Niiden oppimisen kautta saa kokemusta elämän hallinnasta, siitä, että pystyy itse vaikuttamaan omaan olotilaansa. Opitaan tulemaan ennen kaikkea toimeen itsensä ja omien tunteidensa kanssa, mitä kautta empatia ja sosiaalisetkin taidot voivat rakentua. Sama tunnetaitojen oppimisen kaava toimii myös aikuisille. On tärkeää ymmärtää, että tunteiden vyöryessä päälle, tunnetaitoja ei ole helppoa muistaa eikä edes kyetä ottamaan käyttöön varsinkaan, jos taitoja ei ole harjoitellut. Ryhmässä pääset tutustumaan tunteisiin ja tunnetaitoihin ohjatusti. Olen Lasten Tunnetaito-ohjaaja, tunnetyöskentelyvalmentaja, tunnekehoterapeutti Minna Katajamäki. Kokoonnumme yhdessä aikuiset ja lapset ihmettelyn ja hyväksynnän ilmapiirissä kokemaan tunteita, niiden kehollisuutta. Luvassa on niin tiedollista osuutta kuin myös paljon itse kokemalla tekemistä. Kokoontumisten sisällöt muotoutuvat pitkälti osallistujien tarpeiden, arjen haasteiden mukaan ja niihin vastaten.

Lasten ja perheiden palvelujen kehittäminen Pirkanmaalla

Suomen hallituksen yksi kärkihankkeista on Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma. Kärkihanke liittyy tiiviisti sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, jossa palveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta maakunnille.

Pirkanmaalla Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan sekä ns. sote-uudistukseen liittyy lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen eri toimijoiden yhteistyönä. Mielipiteitä ja ehdotuksia kootaan kuntalaisilta tällä kyselyllä lasten, nuorten ja perheiden palvelujen kehittämiseksi.

Kysely löytyy osoitteesta: https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/12771/lomake.html

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

2
3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00