metsantutkimus.jpg
Copyright 2018 - Custom text here

Tietoa esiopetuksen järjestämisestä lukuvuonna 2018-2019

Esiopetus muuttui velvoittavaksi 1.1.2015 alkaen. Lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Laissa ei säädetä lapsen velvollisuudesta osallistua perusopetuslain mukaisesti järjestettyyn esiopetukseen. Huoltajat voivat päättää myös kotona toteutettavasta esiopetuksen tavoitteet saavuttavasta toiminnasta tai esiopetuksen toteuttamisesta muun kuin perusopetuslaissa tarkoitetun opetuksen järjestäjän toimesta.

6-VUOTIAIDEN LASTEN ESIOPETUS TOTEUTUU AAKKOSENTIEN ESKARISSA KIRKONKYLÄN KOULULLA, KOPSAMOLLA, OSOITE AAKKOSENTIE 14, 35540 JUUPAJOKI. ESIOPETUSTA ON MAANANTAISTA PERJANTAIHIN (5 pv/vko)
KLO 9-13.

Esiopetus on maksutonta, mutta varhaiskasvatuksesta peritään maksu. Asiakasmaksulain perusteissa sanotaan, että maksua alentavana tekijänä on otettava huomioon osallistuminen perusopetuslain mukaiseen maksuttomaan esiopetukseen. Maksua voidaan periä vain niiltä tunneilta, jotka lapsi viettää varhaiskasvatuksessa esiopetuksen lisäksi. Mikäli eskarilainen tarvitsee vuorohoitoa, se järjestetään Korkeakoskella vuorohoitoryhmässä Ryhmiksellä vanhempien työaikojen mukaan. Maksuton kuljetus hoitopaikasta eskariin ja takaisin kuuluu vuorohoitolapsille.

Maksuton kuljetus järjestetään kaikille yli 3 km:n etäisyydellä asuville lapsille, jotka eivät tarvitse varhaiskasvatusta. Mikäli lapsi tarvitsee päivähoitoa eskarin lisäksi Kirkonkylällä, vanhemmat kuljettavat lapsen itse hoitoon ja takaisin. Alle 3km:n etäisyydellä asuvilla sekä varhaiskasvatusta käyttävillä lapsilla on mahdollisuus maksulliseen kuljetukseen, mikäli kyytiin mahtuu. Esiopetuksen kuljetusaikatauluista tiedotetaan ennen esiopetuksen alkua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tutustumispäivää vietetään ELOKUUSSA Kirkonkylän koululla. Tuolloin lapsen kanssa voi tulla käymään paikan päällä ja tavata esiopetusryhmän henkilökuntaa. Tarkempi aika tutustumispäivästä ilmoitetaan myöhemmin, samoin esiopetuksen alkamisaika elokuulla.

Ilmoittautuminen esiopetukseen ja hakeminen mahdolliseen varhaiskasvatuksenn tapahtuu helmikuussa. Lomake jaetaan jokaisen tulevan esioppilaan kotiin joko postitse tai päivähoitopaikasta. Mikäli lomaketta ei kuulu tammikuun aikana, lomakkeen ilmoittautumiseen löydät oikean yläkulman "Lomakkeet"-valikosta. Palauttakaa ilmoittautumislomake joko päiväkodille tai kunnanvirastolle kirjekuoressa viitteellä ”esiopetushakemus” viimeistään 28.2.2018. Samalla lomakkeella ilmoittaudutaan eskariin ja haetaan päivähoitoa, mikäli sitä tarvitaan eskarin lisäksi.

Lisätietoja antavat esiopetuksen lastentarhanopettaja Virpi Vornanen, p. 045-148 3411 ja päiväkodin johtaja Malla Heinonen, p.044-413 8200.

Tervetuloa eskariin!

Hei kotiväki!

Syksyn hämärissä on taas aika aloittaa lukukampanja. Se alkaa Aleksis Kiven päivästä 10.10.2017 ja päättyy Kirjan ja ruusun päivään 23.4. 2018. Jaamme lapsille lukupassit, joihin merkitään luetun tai kuunnellun kirjan nimi. Passissa pyydetään myös rastiarviota siitä, oliko kirja hauska, surullinen vai jännittävä. Kaikkien lukupassin palauttaneiden kesken arvotaan tunnustuspalkinto kampanjan päätyttyä.

Lukukampanjan aikana vierailemme ahkerasti kirjastossa. Sieltä saatte myös kotiin hyviä vinkkejä luettavista tai kuunneltavista kirjoista. Saduttelemme, loruttelemme ja rytmittelemme sanoilla kielen ihmeellisessä maailmassa.

Kirsi Kunnas sanoo ”Kaikkein tärkeintä on saada lapset kirjoittamaan. Ei näpyttelemään lyhenteillä tekstiviestejä vaan kirjoittamaan tarinoita, luomaan maailmoita. Kirjoittaminen johtaa suoraan ajatteluun, syventää sitä ja synnyttää sitä. ”

Herätellään ja ylläpidetään yhdessä lasten kiinnostusta lukemiseen ja kirjoittamiseen! Kaikki keinot ovat sallittuja. Lukukampanja on yksi niistä.

Lukuterveisin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen väki

 

Vinkki: käykää kurkkaamassa Lue lapselle-sivu, sieltä löytyy paljon lisätietoa aiheeseen liittyen.

Lasten ja perheiden palvelujen kehittäminen Pirkanmaalla

Suomen hallituksen yksi kärkihankkeista on Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma. Kärkihanke liittyy tiiviisti sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, jossa palveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta maakunnille.

Pirkanmaalla Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan sekä ns. sote-uudistukseen liittyy lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen eri toimijoiden yhteistyönä. Mielipiteitä ja ehdotuksia kootaan kuntalaisilta tällä kyselyllä lasten, nuorten ja perheiden palvelujen kehittämiseksi.

Kysely löytyy osoitteesta: https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/12771/lomake.html

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

2
3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00