mustikanraakileet.jpg
Copyright 2019 - Custom text here
Juupajoen terveysasema
Koskitie 50
35500 Korkeakoski
 

Terveysaseman aukioloajat
Ma - to 8 - 16, pe 8 - 14
(puheluihin vastataan keskitetystä ajanvarauksesta perjantaina klo 15 asti)

 

Kiireellisen hoidon yhteystiedot

Saat omalta terveysasemaltasi perusterveydenhuollon palveluja. Terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi, ja sieltä sinut voidaan tarvittaessa lähettää edelleen jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin. Terveysasemalla Sinua hoitavat lääkäri ja hoitajat ja fysioterapeutti. Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, suosittelemme, että soitat ensiksi terveysasemallesi.

Iltaisin ja viikonloppuisin terveysasema on kiinni. Silloin äkilliset sairaudet ja tapaturmat hoidetaan Mänttä-Vilppulan kaupungin päivystyksessä.

Hoidon tarpeesi arvioidaan terveysasemalla

Kun soitat terveysasemalle hoitaja arvioi aina ensin tilanteesi ja ohjaa Sinut sitten oikeaan hoitopaikkaan. Puhelimessa tehdyn arvioinnin perusteella voit saada esimerkiksi sairautesi kotihoito-ohjeet, ajan hoitajan, fysioterapeutin tai lääkärin vastaanotolle tai puhelinajan lääkärille tai hoitajalle.

Maksut

Valtio ohjaa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksupolitiikkaa lainsäädännöllä. Asiakasmaksupolitiikan tavoitteena on, että maksut ovat kohtuullisia eivätkä ole esteenä palveluihin hakeutumiselle. Toisaalta tavoitteena on ehkäistä epätarkoituksenmukaista palvelujen käyttöä.

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat joko

  • maksuttomia tai
  • asiakasmaksu on kaikille sama tai
  • asiakasmaksu määräytyy tulojen ja perhesuhteiden mukaan.

Kunnallisten sosiaali- ja terveyspalveluiden enimmäismaksut määritellään laissa ja asetuksessa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista. Kunta voi päättää ottaa käyttöön niitä pienemmät maksut tai antaa palvelun maksutta. Kunta ei saa periä palveluista niiden tuotantokustannuksia suurempaa maksua.

 

 

 

 

 

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

2
3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00