Hyppää sisältöön
kaislikko.jpg
Copyright 2021 - Perusvarma Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Uusien rajoitusten mukaan (5.1.2021) alle 20 -vuotiaiden harrastustoiminta saa jatkua max 10 henkilön ryhmissä (ohjaaja mukaan lukien). Vapaa-aikatoimen kerhotoiminta aloittaa vähitellen toimintansa rajoitusten mukaan. Jokaisessa kerhossa mietitään tapauskohtaisesti osallistujamäärien rajaamista/jakamista eri tiloihin (valmiiksi vakioryhmillä toimivissa kerhoissa ohjaajat ovat suoraan yhteydessä koteihin).

Kerhoista mm. bändikerhossa otetaan uusia ilmoittautumisia vastaan 13.1. saakka - kerho voidaan muodostaa pienryhmissä koronaturvallisesti.

Aiemmin avoimin ovin toiminutta Liikkarikerhoa järjestetään poikkeuksellisesti ennakkoilmoittautumisin, jatkoa suunnitellaan useammalle pienryhmälle.

Katso koko kerhotiedote tästä.

 

Lisätietoja saa kysyä vapaa-aikapalveluista.

 

Toiveikkain kevättalviterveisin

Henna Ruostila

vapaa-aikakoordinaattori

Juupajoen kunta

040 774 6443 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Pirkanmaan jatkettujen koronavirusepidemian rajoitustoimenpiteiden vuoksi: 

Nuokkari pidetään suljettuna 10.1.2021 saakka.
Koulunuorisotyötä ja jalkautuvaa nuorisotyötä jatketaan vuonna 2020 18.12. saakka.
 
Kunnan nuorisotyöntekijät jatkavat yhden uuden nuoriso-ohjaajan lisäresurssein tehostettua koulunuorisotyötä, jalkautuvaa nuorisotyötä ja (sulkurajoitusten päätyttyä) nuorisotalotyötä 4.1.2021 lähtien.
 
 
 
Henna Ruostila, vapaa-aikakoordinaattori 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040 774 6443
 
Piritta Pasuri, vapaa-aikaohjaaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 413 8212
 
 

Pirkanmaan alueellisten koronavirusepidemian rajoitustoimenpiteiden vuoksi

Nuokkari suljetaan 2.12.2020 – 3.1.2021 väliseksi ajaksi.
 
Kunnan nuorisotyötä toteutetaan joulukuussa lisättynä koulunuorisotyönä ja jalkautuvana nuorisotyönä ulkotiloissa.
Vapaa-aikatoimen henkilöstö on tavoitettavissa nuoria ja nuorten hyvinvoinnista kiinnostuneita aikuisia varten, jos herää tarve keskustelulle ja/tai ideoinnille nuorten hyväksi näiden poikkeusolojenkin keskellä.
 
Ota yhteyttä:
 
Henna Ruostila, vapaa-aikakoordinaattori 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040 774 6443
 
Piritta Pasuri, vapaa-aikaohjaaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 413 8212
 

Kenelle, missä ja milloin???

3. – 9. –luokkalaisille
(myös 1.-2. -luokkalaisia voidaan ottaa mukaan, jos kulkeminen koulukeskukselle harjoituksiin onnistuu)
Tiistaisin klo 14.30 – 16 koulukeskuksen ruokalassa

Mitä siellä tehdään???
Teatterikerhossamme harjoitellaan erilaisten leikillisten harjoitusten parissa ryhmässä toimimisen, esiintymisen ja itseilmaisun taitoja. Etenemme vähitellen harjoittelemaan omaa pientä esitystä.
Keväällä 2021 osallistumme Lasten Pirkkaset – lastenkulttuuriviikkojen verkko-ohjelmaan omalla videolla sekä loppukevääksi teemme esityksen paikalliselle yleisölle.

Tervetuloa mukaan hauskaan joukkoomme!!!

Ohjaajana: Rosa Pirchner
Avustajana ja tuottajana: Henna Ruostila
Ilmoittautuminen:
Henna Ruostila
040 774 6443 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Oma Teatterimainos Canva 9.11.2020

Kuluneen vuoden aikana kuntaan on tullut usea yhteydenotto liittyen nuorten käytökseen mm. torilla, koulukeskuksen alueella, junaseisakkeella, uimarannalla ja kaduilla. Yhteydenottoja yhdistää yksi piirre; niissä kaikissa tuodaan esiin huoli nuorten käytöksen häiritsevyydestä tai mahdollisesta rikollisesta toiminnasta. Nämä aiheet toistuvat myös sosiaalisessa mediassa; eritoten Facebookissa. Siellä esiintyvä keskustelu on kärjistänyt tilannetta entisestään aikuisten kuntalaisten ja nuorison välillä. Poliisiin ollaan oltu useasti yhteydessä kuntalaisten taholta ja poliisi on käynyt toisinaan paikan päälläkin.

Järjestyslaki ohjaa kunnan toimia

Kesäaikoinahan on varsin yleistä, että kuntalaiset häiriintyvät erityisesti mopojen ja muiden moottoriajoneuvojen pörräämisestä ilta- ja yöaikaan. Kunnissa ei ole ollut v. 2003 jälkeen omia järjestyssääntöjä, vaan jokaisessa Suomen kunnassa noudatetaan järjestyslakia. Järjestyslain mukaan kunta ei voi kieltää kenenkään oleskelua julkisilla paikoilla, joihin esimerkiksi tori ja uimarannat kuuluvat. Järjestyslaissa ei myöskään ole mainittu mitään tiettyä kellonaikaa, jolloin pitää olla hiljaisuus. Siinä kuitenkin mainitaan, että yleisen järjestyksen häiritseminen ja turvallisuuden vaarantaminen ovat laissa kiellettyjä (www.finlex.fi - järjestyslaki).

Näihin laissa kiellettyihin seikkoihin (mm. metelöinti, moottoriajoneuvoilla luvatta/liikenneturvallisuutta vaarantaen ajaminen) kunnan työntekijät ovat puuttuneet aktiivisesti toimivaltansa rajoissa. Puuttuminen on toteutettu mm. ottamalla yhteyttä vanhempiin, virkavaltaan ja keskustelemalla suoraan nuorten kanssa.

Ennaltaehkäisevä toiminta ja valistus

Yksi vaikuttamiskeinoistamme on ennaltaehkäisevä toiminta ja valistus. Kunnan nuorille on järjestetty syksystä 2020 alkaen lukuvuoden mittainen kurssi, jossa nuoret saavat eväitä tunne- ja vuorovaikutustaitojensa sekä itsetuntonsa tueksi. Juupajoen kunnan uusi päihdevalistusmalli kulkee rinnalla antaen oikeanlaista tietoa päihteiden vaaroista. Kokonaisvaltainen nuorten hyvinvoinnin tukeminen auttaa tutkitusti omalta osaltaan häiriökäyttäytymisen vähenemiseen.

Liikenneturvan kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä nuorten liikenneturvallisuuden eteen. Seuraavaksi mm. järjestämme Liikenneturvan kanssa vanhemmille tilaisuuden tulla Nuokkarille keskustelemaan nuorten liikenneturvallisuuteen liittyvistä asioista. (Tilaisuus on ti 27.10.2020 klo 18-20)

Meillä on huoli nuorten puolesta

Työkalupakissamme olevilla keinoilla ei ole kuitenkaan yksistään päästy toivottuun lopputulokseen, vaan nuorten häiritsevä käyttäytyminen ja ehdottoman vaarallinen toiminta liikenteessä ovat jatkuneet. Kuntaa on kritisoitu nuorten puolien pitämisestä ja ongelmien hyssyttelystä. Haluamme muistuttaa, että suurin osa nuorista ei osallistu kuvatun kaltaiseen toimintaan. Lokakuun 9. päivä järjestetyssä Vaikuta!- päivässä Koulukeskuksella moni nuori toi esiin huolensa muiden käytöksestä, sekä harmistuksen kaikkia nuoria syyllistävästä keskustelusta sosiaalisessa mediassa.

Haluamme tuoda tällä kannanotollamme esiin suuren huolemme nuorten puolesta. Samalla haluamme tuoda esiin yhteistyöhalumme kaikkien kuntalaisten hyvinvoinnin eteen. Tarvitsemme avuksemme ennen kaikkea teitä, arvoisat nuorten vanhemmat sekä kaikki muutkin kuntalaiset, jotka kokevat asian tärkeäksi.

Mitä sitten voisimme tehdä?

Toiveenamme on, että jokaisen nuoren perheessä otetaan turvallinen liikennekäyttäytyminen ja muut huomioon ottava käytös julkisilla paikoilla puheeksi. Kysykää, mitä mieltä teidän nuorenne asiasta on? Kodin merkitys on keskiössä arvomaailman välittämisessä ja rajojen asettamisessa.

Lisäksi toivomme avointa ja suoraa keskustelua myös muilta kuntalaisilta nuorten, vanhempien ja kunnan viranhaltijoiden kanssa. Selkeissä häirintä-, rikos- ja liikennerikkomustapauksissa tulee tietysti olla suoraan yhteydessä poliisiin tai lastensuojeluviranomaisiin. Näitä kanavia myöten asia ohjautuu suoraan toimivaltaisten viranomaisten hoidettavaksi.

Vastuu nuorista ja nuorten hyvinvoinnista kuuluu meille kaikille

Haluamme lopuksi muistuttaa, että vastuu nuorista ja nuorten hyvinvoinnista kuuluu meille kaikille. Toivomme, että kannanottomme poikii asiallista ja rakentavaa keskustelua, ja rohkaisee ottamaan yhteyttä oikeaan tahoon huolen syntyessä ja ongelmatilanteissa. Olemme jatkossakin mukana ja apunanne tässä tärkeässä työssä.

Juupajoella, 23. lokakuuta 2020

Vapaa- aikakoordinaattori Henna Ruostila
Hyvinvointijohtaja Anne Tuovila

Juupajoen kunnan hyvinvointipalvelut

16-19 - vuotiaille suunnattuun kansainväliseen, nuorten elämänpolkuja tukevaan Pathways for Youth - hankkeeseen etsitään nuoria Juupajoen, Oriveden ja Mänttä-Vilppulan alueelta.

Hankkeessa järjestetään leirit suomalaisille ja saksalaisille nuorille Simmernissä, Saksassa sekä Mänttä-Vilppulassa.

Ota yhteyttä hankekoordinaattoriin:

Sanna Manu

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

044 728 8285

 

Lisätietoja saat myös Juupajoen vapaa-aikatoimesta:

Henna Ruostila

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

040 7746443

Mainoskuva instagram

Syksy saapui uusin, toiveikkain tunnelmin vapaa-ajan harrastuksiin!

Vapaa-aikatoimessa on suunniteltu paljon uusia hauskoja, sekä suosittuja perinteisiä kerhoja, joista suurin osa starttaa syyskuun kahden ensimmäisen viikon aikana! Kaikessa toiminnassa pidetään huolta hygieniasta ja maltillisesta ryhmäkoosta, sekä noudatetaan samoja periaatteita vain terveenä osallistumisesta, kuin koulullakin. Seuraamme tiiviisti kunnan ja valtion tason linjauksia toiminnan järjestämisessä ja jatkumisessa.

Vapaa-aikatoimen kerhoja luvassa mm.

Liikkarikerho eskareille - 2 -luokkalaisille ma 31.8. alk. klo 13 - 14 Pienten lasten koululla

Liikkarikerho 3. - 6.- luokkalaisille to 3.9. alk. klo 14.30 - 15.30 Liikuntahallissa

Animaatiopaja 1. - 9. -luokkalaisille ke 9.9. alk. klo 17 - 20 Toimintavintillä (Nuokkarin yläkerta)

Ympäristötaidekerho 3. - 9. -luokkalaisille to 3.9. alk. klo 14.30 - 15.30 Koulukeskuksen ympäristössä

Bändikerho 3. - 9 -luokkalaisille ke 21.10. alk. klo 17 - 20 Toimintavintillä

Leffakerho kaikille Nuokkarin kävijöille ma 7.9. alk. klo 17 - 19

Teatterikerho jatkaa toimintaansa viime kevään näytelmää jatkaen, joten uusia jäseniä otamme mukaan vuoden 2021 puolella.

Myös koulukeskuksella, 4H:lla, Partiolla ja seurakunnalla on paljon harrastustoimintaa tarjolla näiden lisäksi!

Kokosimme jälleen paikallista harrastustoimintaa yhteen uuteen Harrastuskalenteriin!

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet kaikkiin kerhoihin löydät tämän linkin takaa: Harrastuskalenteri 2020

Aurinkoisin syysterveisin

Juupajoen vapaa-aikapalvelut

Juupajoen nuorisotoimi on avannut kanavan Discordissa, ja palvelee nuorisoa etänä. Käy lataamassa Discord koneellesi tai puhelimellesi, seuraa mainoksemme linkkiä tai lähetä kutsu ohjaajille, niin olet mukana menossa!

(Muokattu 15.5.2020: Nettinuokkari jatkaa palvelimella myös 1.6. jälkeen, mutta nuorisotyöntekijöiden säännölliset päivystysajat jatkuvat vasta elokuussa) 

Juunuoretnetissä2

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

2
3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00