kaislikko.jpg

Rakennuksen purkaminen vaatii luvan asemakaava-alueella ja milloin yleiskaavassa niin määrätään. Erillinen lupa ei ole tarpeen, jos voimassa oleva rakennuslupa edellyttää rakennuksen purkamista. Lupa tarvitaan vain poikkeustapauksissa talousrakennuksen ja muun siihen verrattavan vähäisen rakennuksen purkamiseen.

Lupahakemuksessa selvitetään purkamistyön järjestäminen. Omakotitalon kokoisen ja sitä suuremman rakennuksen osalta selvitetään myös edellytykset huolehtia syntyvän rakennusjätteen käsittelystä sekä käyttökelpoisten rakennusosien hyväksi käyttämisestä.

Vaikkei purkamiseen tarvittaisikaan lupaa, on rakennuksen tai sen osan purkamisesta kirjallisesti ilmoitettava rakennusvalvontaan 30 päivää ennen purkamistyöhön ryhtymistä. Purkamiseen saa ryhtyä sanotun määräajan kuluttua, ellei rakennusvalvontaviranomainen mainitun ajan kuluessa perustellusta syystä ole vaatinut luvan hakemista.

Rakennuksen tai sen osan purkaminen tulee ilmoituksenvaraisessakin purkamisessa järjestää niin, että luodaan edellytykset käyttökelpoisten rakennusosien hyväksikäyttämiselle ja huolehditaan syntyvän rakennusjätteen käsittelystä.