koulukeskus.jpg

Maisemaa muuttavaa maanrakennustyötä, puiden kaatamista tai muuta näihin verrattavaa toimenpidettä ei saa suorittaa ilman lupaa asemakaava-alueella tai vahvistetulla yleiskaava-alueella. Edellä mainittu lupa tulee kysymykseen kaava- alueella, jossa suoritetaan oleellisia maisemaa muuttavia toimenpiteitä kuten esim. puiden kaatamisia. Vaikutuksiltaan vähäisiin toimenpiteisiin lupaa ei tarvita. Oleellinen toimenpide voi olla usean puun kaataminen tontilta tai koko tontin puuston poistaminen. Oleelliseksi voidaan katsoa yksikin maisemaa hallitseva puu, toisaalta useankin puun kaataminen tontilta, jossa on paljon puustoa ei välttämättä vaadi lupakäsittelyä.

Ennen puiden kaatamista tulee aina ottaa yhteys rakennusvalvontaan joka tapauskohtaisesti harkitsee luvan tarpeen.

Maisematyölupahakemus

Juupajoen kunnan rakennustarkastajana toimii