Hyppää sisältöön
kukkaloistoa_koskitiella_2.jpg
Copyright 2021 - Perusvarma Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Artikkelin hakemisto

Liikenneturvallisuustilanne

Juupajoen kunnan alueella tapahtuu vuosittain noin neljä henkilövahinkoon johtavaa onnettomuutta (keskiarvo 2009–2013). Liikenneonnettomuuksissa loukkaantuu vuosittain noin viisi henkilöä. 2000-luvulla Juupajoen liikenteessä on menehtynyt neljä henkilöä. Viimeisin kuolemaan johtanut onnettomuus on vuodelta 2013. Kaikista liikenneonnettomuuksien uhreista (kuolleet ja loukkaantuneet) viimeisen viiden vuoden aikana 63 % on ollut liikenteessä henkilöautolla, kuljettajana tai matkustajana. Mopoilijat ja moottoripyöräilijät muodostavat uhreista 22 % ja jalankulkijat ja pyöräilijät 4 %. Ikäryhmittäin tarkasteltuna 15–17-vuotiaiden onnettomuusriski on korkein. Myös 18–24-vuotiaiden onnettomuusriski on moninkertainen väestön keskiarvoon nähden.

Lue lisää:
- Juupajoen liikenneonnettomuuskasaumat 2009–2013 (pdf)
- Juupajoen hirvieläinonnettomuudet 2009–2013 kartalla (pdf)
- Seudun liikenneturvallisuussuunnitelman onnettomuusanalyysi (pdf)
- Asukaskyselyn (2013) tulokset (pdf)
- Koulukyselyn (2013) tulokset (pdf)

Liikenneturvallisuussuunnitelma

Ylä-Pirkanmaan kestävän ja turvallisen liikkumisen suunnitelma valmistui vuonna 2013. Liikenneturvallisuussuunnitelma sisältää monipuolisen katsauksen seudun liikenneturvallisuuden nykytilanteeseen, laaja-alaisen toimenpideohjelman liikenneturvallisuusongelmien parantamiseksi sekä suuntaviivat kuntien liikenneturvallisuustyön aktivoimiseksi. Tavoitteiden saavuttamiseksi liikenneturvallisuussuunnitelmassa esitetään laaja joukko kuntien (Juupajoki, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Ruovesi ja Virrat) eri toimialoille, Pirkanmaan ELY-keskukselle, Liikenneturvalle ja poliisille vastuutettuja toimenpiteitä. Toimenpiteitä on esitetty liikennekasvatusta, liikenneympäristön parantamista, liikenteen valvontaa, suunnitteluperiaatteita ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä koskien.

Lue lisää:
- Ylä-Pirkanmaan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma (pdf)

Hyödyllisiä liikenneturvallisuuslinkkejä:
- Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuussivut:
- Liikenneturva
- Poliisin liikenneturvallisuussivut
- ELY-keskuksen liikenneturvallisuussivut

Juupajoella liikenneturvallisuuden parantamista ja viisaan liikkumisen edistämistä käsitellään osana terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyötä. Kunnan poikkihallinnollinen hyvinvointityöryhmä kokoontuu aiheen tiimoilta pari kertaa vuodessa ja sopii edistettävistä asioista (etenkin liikennekasvatustyön osalta). Liikenneturvallisuusteema sisältyy myös valtuustokausittain laadittavaan hyvinvointikertomukseen.

Lue lisää:
- Kunnan tehtävät viisaan liikkumisen edistämisessä (pdf)
- Opas kunnan liikenneturvallisuustyöhön (pdf)

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

2
3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00