mustikanraakileet.jpg
Copyright 2020 - Perusvarma Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Juupajoen kunta tarjoaa asukkailleen laadukkaat ja hyvin toimivat peruspalvelut. Hyvinvointipalveluihimme lukeutuvat perusopetus, varhaiskasvatus, vapaa-aikatoimi sekä sosiaali- ja terveystoimi. 

Lapsiperheet arvostavat kunnan joustavaa varhaiskasvatusta ja laadukasta perusopetusta. Kaikille päivähoitoa tarvitseville lapsille löytyy oma paikka päiväkodista tai ryhmäperhepäivähoidosta. Lapsiperheiden suosikki on maksuton avoin päiväkotitoiminta Kettula. Pienemmille koululaisille on myös järjestetty aamu- ja iltapäivätoimintaa. 

Kunnan omissa kouluissa voi suorittaa perusopetuksen luokat 1-9. Kopsamolla sijaitsevassa Kirkonkylän koulussa toimivat Aakkosentien esiopetus sekä vuosiluokat 1-2. Korkeakoskella sijaitsevan koulukeskuksen  yhtenäiskoulusta löytyvät vuosiluokat 2-9. 

Siirtymävaiheen jälkeen lukuvuoden 2019 alusta alkaen  Kirkonkylän koulu on pienten lasten koulu, jossa toimivat luokat 0-2 ja koulukeskuksessa luokat 3-9. 

Toimivat kulkuyhteydet mahdollistavat jatko-opiskelun kotoa Juupajoelta käsin lähiseudun lukioissa tai ammatillisissa oppilaitoksissa muun muassa Orivedellä, Mänttä-Vilppulassa ja Tampereella.

Kansalaisopisto ja Merikanto-opisto tarjoavat Juupajoella mahdollisuuden tavoiteellisiin opintoihin sekä harrastusluonteiseen itsensä kehittämiseen.

Kunnan omalta terveysasemalta saa laadukkaat perusterveydenhuollon palvelut ilman suurempia jonoja mukaanlukien lääkärin, terveydenhoitajan, fysioterapeutin ja laboratoriopalvelut. 

Järjestämisvastuu Juupajoen kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista on Mänttä-Vilppulan kaupungilla. Mänttä-Vilppula hoitaa vastuukuntana yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveystoimen viranomaistehtävät. Palvelujen tuotannosta vastaavat käytännössä Mänttä-Vilppulan sekä Pihlajalinna Terveys Oy:n yhteisyritys Mäntänvuoren Terveys Oy, Pihlajalinna Terveys Oy sekä muut palveluntuottajat. 

Arkirutiinit hoituvat pienessä kunnassa ilman ruuhkia, ja palvelut toteutetaan yksilöllisesti ja joustavasti. Juupajoelta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut ruoka- ja rautakaupoista ravintoloihin ja pankkipalveluihin.

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

2
3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00