Hyppää sisältöön
koulukeskus.jpg
Copyright 2021 - Perusvarma Juupajoki -logo, linkki etusivulle

 

Juupajoen rotko on satumainen luontoelämys

ROTKON SILTA


Juupajoen rotko on noin 30 hehtaarin kokoinen luonnonsuojelualue. Se on luonnontilainen, jääkauden muovaama, jopa 30 metriä syvä rotkolaakso, jonka pohjalla virtaa joki. Alueella on kolme luontopolkua, joiden varrelta pääsee tutustumaan rotkon ainutlaatuiseen luontoon.


Rotko on Juupajoen tunnetuin luonnonnähtävyys, eikä suotta. Astumalla parkkipaikalta johtavia rappusia alas rotkolaaksoon, tuntuu kuin astuisi toiseen maailmaan. Muun maailman melu jää taakse ja tilalle avautuu hiljaisuus, jonka rikkoo vain joen solina ja linnunlaulu. Rotkon raikas pienilmasto, rehevä lehtokasvillisuus ja mystinen tunnelma herättää kulkijan aistit ja mielikuvituksen henkiin.  Alueella huhutaan elelevän peikkoja, menninkäisiä, tonttuja ja muita myyttisiä olentoja.


Sijainti: Juupajoen Korkeakosken taajamassa.

Parkkipaikka: Koskitie 45, 35500 Korkeakoski.

Lisää parkkitilaa löytyy lyhyen kävelymatkan päässä:
Korkeakosken tori, Koskitie 55
Junapysäkki, Poikkikatu 6
Koskiportti, Koskitie 50

Opastus rotkolle kantateiltä 66 ja 58.  Rotko sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Juupajoen junaseisakkeelta, joten pääset luonnonsuojelualueelle kätevästi myös junalla matkustaen.

MAASTON HAASTEET: Korkeuseroiltaan vaihtelevat, kapeat sekä ajoittain märät ja liukkaat polut ovat paikoin haastavia kulkea. Suosittelemme tukevia kenkiä. Huomioithan korona-aikana turvaetäisyydet myös rotkon kapeilla poluilla. Ethän poikkea turhaan poluilta, jotta et tallo luonnonsuojelulain nojalla suojeltua arvokasta kasvustoa. Alueella ei ole talvikunnossapitoa.

Huomaathan, että rotko tai rotkoalue kokonaisuudessaan ei jyrkkien maastonmuotojensa ja korkeuserojensa vuoksi ole esteetön kohde, eikä alueelle pääse esimerkiksi pyörätuolilla tai rattailla.

 

ESTEETÖN NÄKÖALAPAIKKA JA KOTALAAVU: Kesällä 2021 rotkoon on avattu uusi, esteetön näköalapaikka, jonka yhteydessä on esteetön kotalaavu. Tähän kohteeseen saapuville pysäköinti on liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella sallittu Juupajoen Pikkukirkon pihalla, osoitteessa Kirkkotie 15, 35500 Korkeakoski 

 

Tervetuloa Juupajoen rotkoon! 

 

 

Juupajoenrotkologotaustaton

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00