Hyppää sisältöön
sahojen_alue.jpg
Copyright 2021 - Perusvarma Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Väljän, edullisen ja turvallisen asumisen maaseutukunta

Juupajoki on kaikilta osiltaan väljän, edullisen ja ennen kaikkea turvallisen asumisen maaseutukunta Ylä-Pirkanmaalla. Meiltä on hyvät työssäkäynti- ja asiointiyhteydet maakuntakeskus Tampereen seudulle sekä ympäristökuntiin Orivedelle, Mänttä-Vilppulaan, Ruovedelle ja Jämsän seudulle. Kuntamme on pieni (noin 2 000 asukasta), mutta tarjoamme asukkaillemme toimivat peruspalvelut ihmisläheisesti ilman suurta byrokratiaa ja raskaita hallintoportaita.

Juupajoen merkittävimmät työnantajat ovat puolustusvoimain kaluston kunnossapitoon erikoistuneen Millog Oy:n Lylyn toimipiste sekä UPM:n Korkeakosken saha ja JPJ Wood Oy:n saha. Kunnan työpaikkaomavaraisuus on korkea, ja "Pikku-Pohjanmaaksikin" kutsutulta Juupajoelta löytyy runsaasti yritystoimintaa erityisesti kone-, maansiirto-, rakennus- ja palvelualoilla. Lisäksi kunta on tunnettu Helsingin yliopiston Hyytiälän metsä- ja ilmastontutkimusasemasta, perinteikkäästä Kallenaution Kievarista ja Juupavaaran laskettelukeskuksesta.

Juupajoki on uudistuva, ennakkoluuloton ja rohkeasti eteenpäin katsova kunta

Juupajoella on järjestetty sosiaali- ja terveyspalvelut jo vuodesta 2014 lähtien yksityisen kumppanin Pihlajalinna Terveys Oy:n tuottamana. Lähipalvelut ovatkin hyvin saatavilla Korkeakoskella sijaitsevalla omalla terveysasemallamme ilman turhia jonoja. Erityispalvelujen osalta kuntalaisille on tarpeen mukaan tarjolla useita eri vaihtoehtosuuntia esimerkiksi Mänttä-Vilppulaan, Kangasalle ja Jämsään.

Kuntalaisten hyvinvointi on meille tärkeä asia

Siksi olemmekin panostaneet Juupajoen liikuntapaikkoihin. Keväällä 2016 valmistuivat Korkeakosken Koulukeskuksen yhteydessä sijaitsevan liikuntahallin saneeraus ja kuntosalin laajennus. Tuoreita liikuntapaikkoja kunnassa ovat myös kaksi frisbeegolf-rataa, joista helpompi ja aloittelijoille sopiva rata sijaitsee Koulukeskuksen pihapiirissä ja vaativampi, metsäinen ja mäkinen rata Juupavaaran maisemissa.

Kopsamon kylässä sijaitsevalle valtakunnalliselle perinnemaisema-alueelle on valmistunut uusi kyläkaava. Kyläkaavan myötä leppoisasta ja mukavasta omakotiasumisesta kiinnostuneille on tarjolla kymmeniä tilavia rakennuspaikkoja (3000 - 5000 m2) viehättävässä maalaismaisemassa mutkattomien lähipalvelujen äärellä.

Tervetuloa asumaan, yrittämään ja viihtymään perusvarmassa ja lämminhenkisessä kunnassamme!

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

2
3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00