mustikanraakileet.jpg
Copyright 2018 - Custom text here

Kuluvan syksyn aikana laaditaan Juupajoella Lylyyn ja Korkeakoskelle maisemien hoitosuunnitelmat osana kunnan Kylät kartalle -hanketta. Työn tavoitteena on saada aikaan entistä viihtyisämpi ympäristö.

Maisema on yhteistä ympäristöämme ja hoidettu maisema tuottaa iloa ja hyvää oloa. Jotta laadittavat maisemasuunnitelmat saadaan myös teoiksi, on tärkeää, että työ tehdään yhdessä ja suunnitelmat ovat toteutuskelpoisia.

Suunnittelutyön osana toteutetaan sähköinen asukaskysely 10.8. - 12.9.2017 välisenä aikana. Kyselyyn voi vastata ja omia mietteitä Lylyn ja/tai Korkeakosken maisemista kertoa oheisen linkin kautta avautuvalla lomakkeella.

Kyselyyn voivat vastata kaikki (kuntalaiset, kesäasukkaat, jne.), jotka ovat kiinnostuneita Juupajoen taajamien maisemista ja niiden kehittämisestä.

Kyselyn lisäksi molemmilla kylillä järjestetään kaikille avoimet työpajat; Lylyn kylätuvalla sunnuntaina 3.9.2017 klo 16.00 ja Korkeakoskella kirjastolla keskiviikkona 6.9.2017 klo 18.00.

Tilaisuuksissa mm. tehdään yhdessä maisemakävely kylälle ja kerrotaan sekä kuullaan asioita maisemista.

Varsinaiset suunnitelmat laaditaan syksyn aikana. Niistä on tarkoitus tehdä käytännönläheisiä ja helposti toteutettavia. Suunnitelmiin kerätään kylän maisemien arvot ja mahdollisuudet sekä niiden hoitoon liittyvät asiat. Suunnitelmissa myös tarkastellaan alueen haasteita ja niiden kehittämismahdollisuuksia.

Kylät kartalle -hanke jatkuu syyskuussa Juupajoen kunnan opastaulujen sisällön suunnittelulla, joihin liittyen myös tullaan järjestämään kuntalaistilaisuuksia. Suunnitelmat laatii ja tilaisuudet järjestää työn toteuttajaksi valittu ProAgria Etelä-Suomen maisema-asiantuntijat.

Lisätietoja:

Jutta Ahro
maisema-asiantuntija
MKN Maisemapalvelut
ProAgria Etelä-Suomi ry
p. 040 5444899
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

2
3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00