Hyppää sisältöön
mustikanraakileet.jpg
Copyright 2021 - Perusvarma Juupajoki -logo, linkki etusivulle

AstraZenecan koronarokotteen käyttöä jatketaan 65 vuotta täyttäneillä ja tätä vanhemmilla

THL on päättänyt, että AstraZenecan rokotuksia voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneillä maanantaina 29.3.21. 65 vuotta täyttäneillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada rokotuksen jälkeen hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä, joiden mahdollista yhteyttä AstraZenecan koronarokotteeseen parhaillaan selvitetään. Sairausperusteisia rajoitteita rokotteen antamiselle ei tällä hetkellä tässä ikäryhmässä ole. Rokote on todettu turvalliseksi ja tehokkaaksi myös yli 70-vuotiailla. Teho vakavaa koronavirustautia vastaan on lähes 100 %.

Tällä hetkellä rokotamme edelleen yli 70–vuotiaita kuntalaisia ja jatkamme 65-69 –vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien kuntalaisten rokotuksia. Pyydämme huomioimaan, että rokotettava ei voi itse valita rokotettaan, vaan THL ohjeistaa miten rokotteita voidaan antaa.

70 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat henkilöt sekä heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidontuen päätös

 • Rokotusajan voi varata ajanvarausnumerosta 050 375 6505. Numero vastaa arkipäivinä ma-to klo 8:30-15:30 ja perjantaisin sekä arkipyhien aattoina klo 8:30-14:15 välisenä aikana.
 • Ajan voi varata myös Pihlajalinnan terveyssovelluksessa chatin kautta. Terveyssovellus palvelee kunta-asiakkaita terveyskeskuksen aukioloaikojen mukaisesti. Katso ohje täältä.
 • Jos aikoja ei ole saatavilla, otamme yhteystiedot ylös myöhempää yhteydenottoa varten.
 • Pyydämme myös läheisiä huolehtimaan, että iäkkäät perheenjäsenet, sukulaiset ja tuttavat saavat rokoteajan. Rokotus on tarvittaessa mahdollista antaa myös kotona.

65-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus

 • Rokotusajan voi varata ajanvarausnumerosta 040 574 1434. Numero vastaa arkipäivinä ma-to klo 8:30-15:30 ja perjantaisin sekä arkipyhien aattoina klo 8:30-14:15 välisenä aikana.
 • Ajan voi varata myös Pihlajalinnan terveyssovelluksessa chatin kautta. Terveyssovellus palvelee kunta-asiakkaita terveyskeskuksen aukioloaikojen mukaisesti. Katso ohje täältä.
 • Aikoja avataan sitä mukaa, kun rokotteita saadaan lisää. Jos aikaa ei pystytä antamaan, on terveyssovelluksen kautta mahdollista jättää yhteystiedot myöhempää yhteydenottoa varten.
 • Riskiryhmäluettelo voi muuttua valtakunnallisten ohjeiden muuttuessa. Riskiryhmiin voi tutustua paremmin THL:n sivuilla: Vakavalle koronavirustaudille alttiiden rokotusjärjestys
 • Kuulunko vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavan sairauden vuoksi rokotettaviin? Katso täältä

Alle 65-vuotiaiden riskiryhmien (riskiryhmä 1) rokotukset on toistaiseksi keskeytetty

Varovaisuusperiaatteen mukaisesti AstraZenecan rokotetta ei toistaiseksi anneta alle 65-vuotiaille. Alle 65-vuotiaille annetaan Pfizerin rokotetta, mutta toistaiseksi nämä rokotteet on varattu ikäihmisten rokotuksiin rokotusjärjestyksen mukaisesti edeten. Kun valtaosa 70 vuotta täyttäneistä on saanut rokotuksen, jatketaan alle 65-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien rokotuksia. Riskiryhmään 2 kuuluvien rokotukset käynnistyvät, kun yli 70-vuotiaat ikäihmiset ja riskiryhmään 1 kuuluvat on rokotettu.

Ohjeita rokotukseen tulevalle löydät täältä: Ohjeita rokotukseen tulevalle
Käytössä olevat koronarokotteet vaativat tehokkaan suojan aikaansaamiseksi vielä toisen rokoteannoksen. Seuraava rokotusaika annetaan valmiiksi 12 viikon päähän ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

Rokotuspaikka kerrotaan ajanvarauksen yhteydessä, Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella rokotuksia annetaan seuraavissa toimipisteissä:

 • Länsi-Koskelan koululla Mäntässä (Koskelankatu 38, Mänttä)
 • Vilppulan terveysasemalla (Vilpunkatu 6A, Vilppula)
 • Juupajoen terveysasemalla (Koskitie 50, Korkeakoski)

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

 

Alkuperäisen tiedotteen voit lukea täältä. Yhteystiedot rokotuksiin liittyviä kysymyksiä ja tiedusteluja varten löydät tiedotteen lopusta.

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00